Martin Kolberg og Arbeiderpartiet er frifunnet i Oslo tingrett. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Martin Kolberg og Arbeiderpartiet er frifunnet i Oslo tingrett. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Vestfold-opprører tapte mot Ap

Vestfold-politikeren Jack Wang tapte saken han anla mot Martin Kolberg og Arbeiderpartiet etter at han ble ekskludert fra partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wang gikk til sak mot Arbeiderpartiet og tidligere partisekretær Martin Kolberg etter at han ble ekskludert fra Vestfold Arbeiderparti etter i 2007.

Ertatningskrav

Partiet hevdet Wang drev fraksjonsvirksomhet ved å delta på SV-debattsider og ved å motarbeide partiets egen ordførerkandidat. Wang på sin side hevdet eksklusjonen var en ren trakassering fra partiets side, og krevde2,5 millioner kroner i oppreising.

I dag falt dommen i Oslo Tingrett. Her tapte Wang på alle punkter, men han slipper å betale motpartens saksomkostninger. Retten fant det bevist at Arbeiderpartiet sentralt ikke hadde fulgt opp Wangs henstillinger om å finne minnelig løsning.

Wang er likevel svært skuffet.

- En ting som slår meg ved dommen er at partier er et rettsløst område. De kan gjøre som de vil, sier han til TV 2 Nyhetene.

Han vil nå gå gjennom dommen med sin advokat og vurdere en eventuell anke.

- Jeg sa under rettssaken at Arbeiderpartiet ville få mer trøbbel med meg dersom partiet vant saken. Å anke er en av mulighetene jeg vil diskutere med advokaten min, sier han.

Ikke overrasket

Martin Kolberg forteller til tv2nyhetene.no at han ikke er overrasket over dommen.

- Vi var helt sikre i vår sak, ellers hadde han ikke blitt ekskludert. Ingen blir ekskludert i Ap uten at de strider mot reglene og normene vi har trukket opp, sier han.

- Vi har ikke handlet i strid med offentlig lov om personlige krenkelser sånnsett. Men jeg har respekt for en rettsak, så jeg er selvfølgelig lettet over dommen.

- Hans frie valg

- Hva tenker du om at Jack Wang vurderer å anke saken?

- Det har jeg ingen kommentar til, det er hans frie valg.

Eksklusjonen av Wang vakte stor oppmerksomhet, ikke minst på grunn av de harde ordene som ble brukt fra Wangs side. I en epost karakteriserte han blant annet partikolleger for ”pulehuer”.