finn.no
finn.no

Bilsvindlere herjer på Finn

Er du på jakt etter et knalltilbud bør du være på vakt.

Den siste tiden har utenlandske svindlere herjet finn.no og andre annonsenettsteder.

Lokkeduen er attraktive biler til svært gunstige priser, og dersom du går i baret kan du risikere å bli lurt for mange tusen kroner.

Har du vært borte i lignende svindelsaker? Ta kontakt med oss her!

TV 2 hjelper deg har mottatt tips fra flere kunder som har kommet over falske annonser.

Falsk annonse

Da Knut Dagsveen fra Dokka la ut en BMW for salg på Finn.no, ble annonsen hans raskt kopiert av svindlere som la ut bilen hans på nytt til en langt lavere pris.

De brukte navnet hans, men opprettet en falsk e-postadresse der de bad kjøperne om å betale inn et beløp for å frakte bilen som visstnok skulle befinne seg i England over til Norge.

- Bilen min står fortsatt trygt hjemme på gårdsplassen, opplyser en oppgitt Dagsveen som synes det er fryktelig dumt at svindlere har misbrukt navnet hans.

Dagsveen ble kontaktet av mange som hadde vært i kontakt med svindlerne, men det er uklart om noen har overført pengene.

Lars Vinden er ansvarlig for forbrukertrygghet hos Finn.no og han bekrefter at dette er et økende problem.

- Vi stopper daglig falske annonser og vi ser at svindlerne tar i bruk stadig mer avanserte metoder. Økokrim mener at dette er en form for Nigeria-svindel og at det er organiserte nettverk i London som står bak, sier han til TV 2 hjelper deg.

Finn.no gjør så godt de kan for å hamle opp med svindlerne og oppfordrer folk til å tipse om mistenkelige annonser.

Tidligere i vinter raidet en bande danske annonsesider på samme måte og våre naboer i sør har blitt svindlet for flere hundre tusen kroner.

Nordmenn mest lettlurte

Arnt Angell i Økokrim uttalte tidligere denne måneden at nordmenn ligger over gjennomsnittet når det gjelder å gå på bedrageriforsøk. Tall fra Økokrim viser at vi årlig blir svindlet for minimum 100 millioner kroner i året.

Slik sikrer du deg mot svindelen:

- Ikke gå kun etter laveste pris:

Dersom prisen ser ut til å være for god til å være sann er den sannsynligvis det.

- Undersøk:

Sjekk om andre har hatt dårlige opplevelser. Mange deler sine erfaringer med useriøse aktører på diverse nettforum. På fraudwatchinternational.com finner du en oversikt over kjente bedrageriforsøk. Dersom selgerne befinner seg i utlandet og krever forhåndsbetaling er dette er faresignal. Styr unna!

- Unngå bankoverføring:

Betal med kredittkort eller dersom nettstedet har betalingsgaranti kan du benytte denne.