zeno clash 1024
zeno clash 1024

Vakkert, dystert og psykotisk kampspill

Det lille chilenske studioet ACE gir oss «Zeno Clash» – tidenes mest surrealistiske spillopplevelse.

«Zeno Clash» er et førstepersons kampspill der vi som Gath må flykte fra hevnfulle brødre og søsken etter at vi tilsynelatende har begått drapet på stammelederen og moren «Father-Mother».

Dystert og psykotisk

Med på flukten har Gath sin kjære venn Deadra, som i likhet med meg prøver å forstå hendelsene som utspiller seg i det litt over 5 timer lange eventyret. Fra de uforklarlig rare skapningene til den surrealistiske verden føles «Zeno Clash» som en dyster og psykotisk utgave av en Hayao Miyazaki-film, noe jeg elsker.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

zeno-clash-460
zeno-clash-460

Den sterkeste knyttneve vinner

Men nok om historie og atmosfære, hovedfokus i «Zeno Clash» er kamp. Ved å bruke retning, museklikk og timing får du Gath til å gjøre forskjellige slag og spark. Kampene utspilles i en førstepersonsvinkel (det vil si fra Gaths øyne), så regn med at det kan da bli nokså hektisk når du står omringet av en gjeng fiender. Enkelte våpen er også tilgjengelig, men blir som regel ubrukelige i kamper der den sterkeste knyttneve vinner.

En opplevelse full av særpreg og action til under 150,- er hva en kan vente seg av «Zeno Clash». Spillet kan kjøpes her via nettjenesten STEAM.

Flere spillsaker på waschera.no