Lars Sponheim
Lars Sponheim

Sponheim: Fortsatt potensial for stigning

Venstre-lederen svarer på fikenblad-kritikken, men tenner ikke på debatten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lars Sponheim har vært i hardt vær etter hans karakteristikk av nærings- og handelsminister Sylvia Brustads opptreden i Aker-saken.

Fikenblad

Da stridsøksen mellom Brustad og Røkke ble begravd, erklærte Brustad seg fornøyd med å ha oppnådd at salget skal behandles på generalforsamlingen i Aker Solutions. Staten har imidlertid forpliktet seg til å støtte Røkkes vurdering av saken. Utfallet av generalforsamlingen er dermed gitt, og Røkke får det akkurat som han vil.

- Denne generalforsamlingen er fikenbladet Brustad prøver å gjemme seg bak, og Brustad bak et fikenblad er ikke det peneste jeg kan tenke meg, sa Sponheim til Nettavisen.

- Det mest vulgære som er sagt i norsk politikk

Kvinnekritikk

Sponheim har måttet tåle kritikk fra både Siv Jensen (Frp) og Kristin Halvorsen (SV) for utspillet.

- Vi kvinner som har vært ute en vinternatt før vet jo at de mannfolka som er sværest i kjeften og mest sjåvinistiske, det er de som trenger det minste fikenbladet selv, sa Halvorsen fra talerstolen på LO-kongressen tirsdag.

312289

Men saubeonden fra Ulvik lar ikke litt politisk uvær gå ut over humøret.

- Endelig har Venstre fått sett sjutallet i dag, og enda er det potensiale for stigning, sier Sponheim med glimt i øyet.

Tenner ikke på debatten

- Hvor stor er den egentlig?

- Det synes jeg du kan spørre Kristin Halvorsen om, for det er helt tydelig at dette har hun mer greie på enn det jeg har brydd meg om å finne ut av.

- Er dette en debatt du får tenning av?

- Nei, fastslår Sponheim.

Se mer av intervjuet øverst i artikkelen.