Sik
Sik

Sik fra Femund

Fra "Smaken av Norge"

Sik fra Femund med Rørossmør, løpstikke, pepperot og sprøstekt gårdsbacon fra Lynum gård, servert med lun fjellmandelpotetsalat med sikrogn og gressløk!

Oppskrift Mikael Forselius, Røros Hotell / Vertshuset Røros

Sik:

4 stk sik filèter

Ca 3 dl hvetemel og 2 ts salt for panering

Røros smør

1 ts tørket løpstikke fra fjellurt (evt. nesle, se tips)

10 g reven frisk pepperot

40 g gårdsbacon fra Lynum gård kuttet i terninger

Kutt bacon i små terninger og sprøstek i litt av smøret.
Legg baconet på papir for trekke ut overflødig fett.
Tilsett resten av smøret i stekepannen.
Panèr siken med hvetemel og stek gylden brunet i smør.
Sil stekesmøret og tilsett pepperot, løpstikke og bacon.
Anrett fisken på en varm tallerken, med fjellmandelpotetsalat, bacon og pepperrotblandingen.

Fjellmandelpotetsalat:

Ca 600 g mandelpotet (jeg har brukt potet fra Auma)

2 dl Røros rømme

40 g sikrogn

½ fin kuttet rødløk

1 bunt finkuttet gressløk

Saft fra en ½ sitron

Salt og pepper

Kok mandelpotetene møre, skrell og del i store biter.
Pisk rømmen luftig og stiv, tilsett finhakket rødløk, gressløk, smak til med sitron salt og pepper.
Vend inn de varme potetene og sikrogn.

Tips:
Løpstikke kan erstattes av ferske nesler.
Skyll og forvell nesler (kokende vann ca 1 min), avkjøl i kaldt vann.
Klem ut vannet og finhakk neslene før de tilsettes i panne med bacon, rett før servering.