Gitar
Gitar

Lillebjørn rasende på bruk av Gitarkameratene-navnet

- Et ganske alvorlig overgrep, sier Lillebjørn Nilsen om bruken av «Gitarkameratene»-navnet.

Lillebjørn Nilsen er en av de fire originale Gitarkameratene, Halvdan Sivertsen, Jan Eggum og Øystein Sunde.

Nilsen reagerer liker ikke at kvartetten Alejandro Fuentes, Espen Lind, Kurt Nilsen og Askil Holm blir omtalt som «De nye Gitarkameratene».

- Historieløse og skjødesløse

- Jeg har veldig respekt for de fire artistene, men vi kan ikke bli historieløse og skjødesløse, sier han til Dagens Næringsliv.

Det er ikke de unge artistene selv som omtaler seg som «De nye Gitarkameratene».

Dette er et begrep som medianorge har brukt siden de begynte å spille sammen i 2005. Og nå bruker også Billettservice navnet «Gitarkameratene» i sin omtale av dem, for å selge konsertbilletter.

- Saken med Billettservice er ganske grusom. Du skriver inn «Gitarkameratene» i søkefeltet. da kommer du ikke til konserter med Jan Eggum eller Øystein Sunde, men til de fire andre artistenes konserter. Her er man inne på et ganske alvorlig overgrep, som har en konkret juridisk side, sier Lillebjørn Nilsen.

- Fra mild irritasjon til fullt raseri

- Gitarkameratene er et barn vi har skapt, og sett fra min side, er det like mye et verk jeg har kreert, som sangene og tekstene jeg har laget, sier Nilsen.

Lillebjørn Nilsen understreker ovenfor avisen at det han sier står for hans egen regning.

- Det er forskjellig grad av irritasjon hos Gitarkameratene, fra mild irritasjon til fullt raseri, og det siste er det jeg som står for. Det har nok sammenheng med at det var jeg som kom opp med navnet, etter mye arbeid. Det vi er enige om, er at vi synes det er ubehagelig.

- Ikke tillatt brukt

Jan Fredrik Karlsen er manageren til Lind, Nilsen, Fuentes og Holm og avviser ethvert ansvar for kallenavnet artistene har fått.

- Vi har aldri noen gang brukt, sagt eller skrevet, insinuert markedsført eller påtatt oss at vi går under navnet «Gitarkameratene». Vårt band heter «Lind, Nilsen, Fuentes, og Holm». det har hele tiden vært strategien å bruke den enkeltes artistnavn, sier han til Dagens Næringsliv.

- I alle våre kontrakter med arrangører står det at navnet «Gitarkameratene» eller andre kallenavn ikke er tillatt brukt, sier Karlsen.

Få de siste kjendisnyhetene på mobil: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»