FÅR KRITIKK: Jostein Pedersen er redd for at Sirkus Rybak mister bakkekontakten. (Foto: Marius Gulliksrud/Stella pictures)
FÅR KRITIKK: Jostein Pedersen er redd for at Sirkus Rybak mister bakkekontakten. (Foto: Marius Gulliksrud/Stella pictures)

  • Bråk for Rybak etter vodkafest hos overdommer

Alexander Rybaks vodka og russisk kaviarfest hos russisk overdommer kan føre til Grand Prix-krise

Den danske avisen Ekstra Bladet trykker i dag bilder av Alexander Rybaks besøk hjemme hos den russiske overdommeren i Melodi Grand Prix, Philipp Kirkorov.

Se video: Alexsanders vei til Grand Prix

Vodka og kaviar

Kirkorov, som er en stor popstjerne hjemme i Russland, har siste ord om halvparten av Russlands stemmer i melodifestivalen.

Det er VG som onsdag skriver at den avisen trykker private bilder av Rybak på hjemmebesøk hos overdommeren. Her ble det skålt i vodka og spist russisk kaviar.

NRKs representanter i Moskva og Alexander Rybaks manager Kathrine Synnes Finnskog sier de ikke visste at Kirkorov var i den russiske MGP-juryen.

- Kirkorov burde få en smekk

- Det er Kirkorov som burde få en smekk for dette. Ikke Norge. Vi kan ikke bebreides for at han ikke informerer om sin dommerrolle, sier NRKs Stian Malme til VG.

Den Europeiske Kringkastingsunionens offisielle representant sier til VG at han har hørt om Rybaks middag med overdommeren. De vil granske saken.

- Jeg har hørt om dette ja, men jeg er nødt til å vise til reglene i Eurovision. der står det at alle medlemmer av dommerkomiteen skal skrive under på at de kommer til å stemme uavhengig. Det er noe Kirkorov også har skrevet under på, sier Sieste bakker i EBU til VG.

Få de siste kjendisnyhetene på mobil: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»