Potensielle ofre for kidnapping er firmaer, velstående personer og deres familie, i følge politiet.  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Potensielle ofre for kidnapping er firmaer, velstående personer og deres familie, i følge politiet. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Politiet siktet etter dødsfall på glattcelle

Spesialenheten for politisaker har siktet Søndre Buskerud politidistrikt etter at en mann i fjor døde på glattcelle i Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble i fjor pågrepet og plassert på glattcelle. Men han fikk ikke godt nok tilsyn eller førstehjelp, og døde senere på cellen av rusforgiftning, melder NRK.

- Har endret rutinene

Spesialenheten for politisaker har derfor nå tatt ut siktelse mot Søndre Buskerud politidistrikt.

– Det må være sånn at det er tryggere å være i arresten enn å være alene hjemme, sier Spesialenhetens sjef Jan Egil Presthus.

Politimester Christine Fossen i Søndre Buskerud politidistrikt sier at rutinene ved arrest nå er endret, men at det fortsatt er mulig å bli bedre.

- For dårlige til å lære av egne feil

– Hittil så må vi jo si at vi ikke har lært så mye av erfaringer fra andre politidistrikt. Her har vi åpenbart noe å hente på å lære av hverandre, sier hun.

Siden 1990-tallet har over 40 personer på landsbasis omkommet i politiets varetekt.

Justisdepartementet mottok tirsdag en rapport fra et utvalg som har gransket politiets arbeidsmetoder. Konklusjonen er at politiet er for dårlig til å lære av sine egne feil. (©NTB)