Lakseburger, sunt og godt
Lakseburger, sunt og godt

Lakseburger

En enkel og sunn sommermiddag.

Til to personer trenger du:

240 g laksefilet uten skinn og bein
2 avokado
1 sitron
Olivenolje
Salt og pepper
Grovbrød
Gressløk

Guacamole:

Del avokadoen med en kniv, ta ut steinen og grav ut innmaten med en skje. Blandes sammen med litt olivenolje, salt, pepper og skvis over litt sitronsaft. Mos det hele.

Lakseburger:

Hakk laksen i små biter. Blandes sammen med pepper, salt, litt sitronsaft og gressløk. Form en stor burger med hendene. Det er ikke nødvendig å tilsette mel, laksen inneholder nok bindemiddel og er lett å forme. Stekes på middels varme til den blir gylden, burgeren kan godt være medium stekt i midten.

Bruk skiver av grovt brød til burgerne. Smør lettrømme på begge skiver, salatblader, agurk og løkringer. Legg på rikelig med guacamole og topp med brødskive.

Fyllet endrer du etter smak og behag, bruk friske grønnsaker.

God middag!