Marit Bjørgen  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Marit Bjørgen (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Bjørgen refses for medienekt

Lederen i Sportsjournalistenes Forbund, Reidar Sollie, har liten forståelse for Marit Bjørgens standpunkt i forhold til mediene.

Langrennsløperen påsto i Sportsnyhetene på TV 2 i går at hun ikke trenger å snakke med pressen for å gå fort på ski igjen.

- Uklokt og overraskende, sier Sollie, som ber Bjørgen om å tenke seg om en gang til.

Bjørgen får også støtte:

312365

Marit Bjørgen ønsker mer fred og vil helst ikke snakke med mediene. Og temaet trening og treningsmetoder er helt utelukket å stille spørsmål om.

Bjørgen ga overfor TV 2 Sporten i går uttrykk for at hun de siste årene har opplevd omtalen som ensidig negativ. Nå ønsker hun ro for å konsentrere seg om å komme i toppslag til OL i februar.

- Forbausende motsatt av hva andre idrettsstjerner ønsker. De ønsker å skjerme den private sektoren og snakker villig vekk om treningsfaglige ting, mens Marit Bjørgen gjør det til det store problemet. Det er er mildt sagt overraskende, sier Reidar Sollie, leder av Sportsjournalistenes Forbund.

- Marit Bjørgen sier at hun ikke trenger mediene?

- Mulig hun selv ikke trenger mediene, men jeg synes det både er uklokt og overraskende. Langrenn er avhengig av at enerne står fram og forteller om sitt idrettsliv - inkludert trening og treningsmetoder. Jeg tror hun tjener på å ha et åpent og ryddig forhold til mediene, og min personlige oppfordring til Bjørgen er derfor; tenk deg om en gang til!