Torres  (Foto: Phil Noble/REUTERS / SCANPIX)
Torres (Foto: Phil Noble/REUTERS / SCANPIX)

VIF-trekning avgjør Lyn-millioner

Vålerengas UEFA-cuptrekning gir Lyn jackpot eller milliontap mot Liverpool.

Vålerengas UEFA-cupdeltagelse gjør at ingen vet hvor Lyn - Liverpool spilles 5. august. Regjerende Norgesmester Vålerenga skal spille kvalifisering til UEFA-cupen 6. august, dagen etter at Lyn har invitert til storfest mot Liverpool.

- Vi vet ikke før fjorten dager i forveien hvor vi skal spille i Europa-cupen, sier administrende direktør i Vålerenga Pål Breen til TV 2 Sporten.

Hvis Vålerenga får hjemmekamp i UEFA-cupen 6. august spøker det for Lyn - Liverpool på landskamparenaen.

- Kampen er i utgangspunktet satt opp på Bislett. Men hvis det viser seg at Vålerenga får bortekamp 6. august flyttes Lyn - Liverpool til Ullevaal, sier informasjonssjef Roger Solheim i NFF til TV 2 Sporten.

Klare regler
Kampreglementet til UEFA er krystallklar på at et lag må spille samtlige kamper på samme bane. Det betyr at Vålerenga må spille på Ullevaal og at de ikke får en eventuell dispensasjon til å spille på Bislett. Etter det TV 2 Sporten har grunn til å tro er det uansett uaktuelt for VIF å flytte matchen til den gamle lekegrinda.

- Reglene er klare. Deltagende lag må spille på samme bane hele turneringen, sier NFFs informasjonssjef.

Det som skaper problemer er at UEFA krever at gjestende lag kan trene på kamparena dagen før kamp.

Altså 5. august. Samme dag som Lyn - Liverpool.

10 000 færre
Den økonomiske forskjellen mellom Ullevaal og Bislett er enorm.

På landskamparenaen er det 25 572 sitteplasser. På Bislett er det 15 600. I fjor kostet billettene til Vålerenga - Liverpool, som gikk på Ullevaal, i gjennomsnitt 295 kroner.

Tilskuerkapasiteten på Bislett vil føre til et bortfall av billettinntekter på nærmere 3 millioner kroner.

I tillegg er det 2000 lukrative VIP-seter på Ullevaal, mot rundt 400 på Bislett.

- Inntektspotensialet er langt bedre på Ullevaal enn på Bislett, spesielt med tanke på VIP-plassene. Det er bedre økonomi hvis kampen går på Ullevaal, sier markedsdirektør i Lyn, Keith Woods, til TV 2 Sporten.

Han understreker at kampen uansett er en positiv opplevelse for klubben.

Lyn har markedsført at "kampen spilles i Oslo" uten å stadfeste hvilken arena den går på. For den økonomisk hardt pressede klubben er Bislett et langt dårligere alternativ enn Ullevaal.

- Betyr det mye for dere at kampen går på Ullevaal med tanke på den økonomiske situasjonen?

- Ja, det gjør det, innrømmer Keith Woods.

- Vi har estimert hvor mye vi vil tjene på å arrangere kampen på Bislett og på Ullevaal. Vi vil tjene mindre på Bislett, men det blir for enkelt å regne på publikumstallene. Vi har VIP-arrangement, billettpriser, billigere leie på Bislett osv, sier Lyn-direktør Erik Langerud, som likevel innrømmer at tapet vil være i millionklassen.

- Vi må heller ikke glemme tilskuerne. Det er synd å skuffe 10.000 fans som ønsket å se Liverpool mot Lyn, sier Langerud.