Bjørn Hansen (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)
Bjørn Hansen (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

Barnebok om Barack Obama

Tidliger utenriksmedarbeider i NRK Bjørn Hansen er aktuell med barnebok. Boka har fått tittelen «Fortellingen om Barack Obama»

I helgen fikk Bjørn Hansen Gullrutens hederspris og i dag er han aktuell med boken om Barack Obama beregnet på barn i alderen 8 til 12 år. Hansen er nylig pensjonert fra NRK der han jobbet i 30 år.

Bjørn Hansen har skrevet mye siden han pensjonerte seg i 2008, men han har aldri skrevet barnebok, ikke før nå. - Å skrive barnebok har vært en spesiell og annerledes opplevelse, forteller Hansen.

På onsdag er han gjest i God morgen Norge, og du kan få høre mer om boka og om Bjørn Hansens tanker rundt hedersprisen og pensjonstilværelsen.

Barack Obama-Mannen som ble Amerikas første svarte president

Fortellingen «om-bøkene» er en serie på Kagge forlag med biografier over viktige nålevende og historiske personer og fenomener, beregnet på aldersgruppen 8 til 12 år.

Boken om Barack Obama forteller om en mann som stilte opp som frivillig og hjalp fattige på Chicagos sørside og endte opp som den mest suverent valgte amrikanske president noen sinne. Ingen hadde trodd at en svart mann kunne gjøre dette. Barack Obamas liv er et eventyr, men vi får også høre om hans afrikanske røtter, om den dårlige behandlingen av svarte i sørstatene og hva slags endringer en enkelt person kan gjøre.

Mer om boken og Bjørn Hansen her!

312418