Smaken av Norge Ep 7
Smaken av Norge Ep 7

Fisk på menyen

De fem lokale kokkene konkurrerer om hvem som lager den beste fiskeretten og vår alles kjære nasjonalmatmor Ingrid Espelid Hovig kommer på besøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I andre program fra Østmarkseteren skal Mikael Forselius fra Midt-Norge, Roy Magne Berglund fra Nord-Norge, Charlotte Mohn fra Østlandet, Hans Petter Klemmetsen fra Sørlandet og Hanne Frosta fra Vestlandet konkurrere om hvem som får fiskeretten sin med på menyen 'Smaken av Norge'.

Juryen bestående av Harald Osa, Wenche Andersen og Erling Stenersen Sundal kårer vinnerretten også denne gangen.

Programleder Sigurd Sollien får ellers besøk av Ingrid Espelid Hovig, og hun snakker om våre flotte norske matvarer som hun selv i alle år har brukt flittig.

De fem kokkene lager følgende fiskeretter:

- Mikael Forselius, Midt-Norge: Fjellørret bakt i norsk rapsolje med Rørosrømme og pepperot, baconvinaigrette og urtesalat.

- Roy Magne Berglund, Nord-Norge: Posjert skreirygg, frikassé på grønnsaker, kjake og torsketung stekt flesk i gressløksmør, fritert tørrfisk i urtebrød.

- Charlotte Mohn, Østlandet: Pannestekt gjedde og rakfisktartar.

- Hans Petter Klemmetsen, Sørlandet: Makrell med kapers, sitron og persille, syltet agurk, sautert spisskål, bakt gresskar, gresskarpuré og tomatchips.

- Hanne Frosta: Vestlandet: Brisling med syltet Vossakvann, rødbetepuré, dillolje og pepperrotskum.

Se «Smaken av Norge» på TV 2 kl. 20.00.

Ser også:

«Ugly Betty» på TVNorge kl. 20.45.

«Hjelp, vi må på ferie!» på Viasat 4 kl. 21.35.

«Løgner» på TV 2 kl. 22.30.

«Sons Of Anarchy» på TV 2 Zebra kl. 21.40.