1,3 millioner har flyktet fra krigen i Pakistan

Krigen mellom regjeringsstyrkene og den Taliban raser videre nordvest i Pakistan. 1,3 millioner mennesker har nå flyktet fra området, sier den pakistanske hæren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Talle på flyktninger inkluderer alle som har flyktet fra Swat-dalen de siste dagene, og de som flyktet fra en offensiv i grenseområdet Bajur i fjor, sier offiseren Aamer Raza Qureshi til nyhetsbyrået AP.

Det største sykehuset i Swat-dalen, med plass til 500 pasienter, mangler medisiner, strøm og rent vann. De fleste av de ansatte har flyktet etter mer enn to uker med kamper mellom islamistene og regjeringens soldater, fortalte folk i området tirsdag.

– Byen har ikke lenger noe fungerende medisinsk senter. Sårede mennesker ligger i sine egne hjem og skriker etter hjelp, forteller en kirurg som har rømt fra Saidu Sharif-sykehuset i byen Mingora, og som ikke ønsker å oppgi navn.

Sykehusdirektør Lal Noor sier til nyhetsbyrået AFP at leger og pleiere ikke hadde noe annet valg enn å dra fra sykehuset. Ambulansesjåførene nektet å rykke ut, fordi de fryktet at de ville havne i kryssild mellom den islamistiske talibanmilitsen og regjeringsstyrkene. (©NTB)