Untitled 1
Untitled 1

«Broom»-Larssen slakter fransk bil

Se hvilken bil Jan Erik Larssen fraråder deg på det sterkeste. Se video!

Den entusiastiske «Broom»-programlederen Jan Erik Larssen ser etter det beste i hver eneste bil han møter, men klarer ikke å holde tilbake hvor stor misnøye han har til fransk bilindustri. Se video nederst i artikkelen!

Dumme Citroën-eiere

Bileksperten advarer folk mot å investere pengene i de franske bilene – som kan bli et rent økonomisk mareritt.

- Det verste du kan kjøpe er gamle, franske biler generelt, sier programlederen bastant til waschera.no.

CitroenBXweb
CitroenBXweb

Videre setter han spørsmål ved intelligensen til eierne av Citroën BX som han anser som det aller verste kjøpet du kan noensinne gjøre.

- Du må ikke la deg lure av at selgeren sier at denne bilen er påkostet 70.000 kroner de siste årene og går evig. Det betyr bare at den skriker om å få lov til å bli kastet, men har en eier som er så dum at han ikke skjønner det, sier Jan Erik.

Bilen som han anser for å være en typisk «lærer-bil» er kanskje rimelig å kjøpe, men vil allikevel aldri være verdt prisen.

- Det blir den dyreste bilen du noen gang har hatt, det skal jeg love deg, fortsetter Larssen.

Enig eller uenig? Kommenter nederst i saken.

Les også: «Broom»-Larssen strøk på biltest

Svensk og japansk bil med kvalitet

Som et godt førstekjøp og en økonomisk lønnsom bruktbil sverger Jan Erik Larssen til japanske og svenske klassikere som er enkle å holde ved like.

- Vil du ha en bil som garantert starter, som bruker lite drivstoff og som ikke må koste ei krone og holde ved like, skal du søke på Toyota Corolla fra dødsbo, sier den sprudlende motorentusiasten.

Den ultimate «rånebilen» Volvo 240 står også høyt i kurs hos Jan Erik som en av de sikreste bilinvesteringene man kan gjøre.

- Volvo 240 har super kvalitet, super driftsikker, store fangere, trimmingsvillig, har bakhjulstrekk og morsom å sladde med. Det er urbilen her i Norden, så den ville jeg kjøpt, sier «Broom»-Jan Erik.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

VolvoCorolla
VolvoCorolla
Se video nederst i saken!

Hold deg unna Lamborghini

Har man derimot ubegrenset med midler synes Larssen det er vanskeligere å bestemme seg for hva som er den beste investeringen, men lander på en tysk klassiker.

- Jeg tror nok Porsche. Den er blant de mest driftssikre bilene som fins. Porsche har fått en positiv aura over seg. En klassisk 911, eller en helt ny Carerra, sier bilentusiasten.

Jan Erik advarer også mot hvilke luksusfeller som er fristende å falle i, men som du vil få veldig lite glede ut av uansett midler.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

Dyre-biler
Dyre-biler

- Lamborghini eller Koenigsegg blir ikke noe lykke for deg. Det blir mer som et jagerfly. Har du et jagerfly så kan du ikke bare fly til noe går galt. Du må ta én flytur, og så må du ha en mekaniker som går over og sjekker at alt er i orden, sier Larssen.

Tilgjengligheten på sertifiserte mekanikere er også en av de største problemene du vil møte på med en av de strøkne juvelene.

- Han bor i Sverige og kommer hjem til deg med fly, men det er du som betaler regninga, avslutter «Broom»-programlederen.

Kort oppsummert:

Beste kjøp – dårlig økonomi: Toyota Corolla eller Volvo 240.

Verste kjøp – dårlig økonomi: Citroen BX.

Beste kjøp – uendelig med midler: Porsche 911.

Verste kjøp – uendelig med midler: Koenigsegg eller Lamborghini.