Marinko Kurtovic  (Foto: Paul Fekjær/)
Marinko Kurtovic (Foto: Paul Fekjær/)

Kurtovic ny Drammen-trener

Marinko Kurtovic har sagt ja til å overta trenerjobben i håndballklubben Drammen, skriver Drammens Tidende.

Den tidligere Nordstrand-treneren skriver tirsdag under en toårskontrakt med drammenserne. Klubben har i lengre tid vært på utkikk etter en ny trener, og Kurtovic skal ha ligget høyt på ønskelisten.

– Vi er glad det ble Marinko og tror både han som person og hans håndballfilosofi vil passe bra inn i den spillertroppen han vil råde over hos oss, sier Eivind Nygård, fungerende daglig leder i DHK, til Drammens Tidende

I mars ble Bent Dahl løst fra kontrakten, to serierunder før slutt. Siden den gang har DHK sett seg etter en ny trener. Nygård mener det var klokt å bruke god tid på trenerjakten.

– Vi kunne ansatt en ny trener etter at Dahl ble løst fra kontrakten, men vi legger listen høyt i DHK og har tatt oss tid til å vurderer hva som er best for oss. Det er ikke alle som har det vi leter etter, samtidig som vår økonomi ikke tillater at vi kan hente på den aller øverste hyllen blant trenerne i Europa, forklarer Nygård.

En av fordelene med ansettelsen av Kurtovic er at han kjenner flere av dagens DHK-spillere fra tiden som ungdomslandslagstrener.

– Kurtovic kunne gått i Drammenshallen i kveld og blåst i gang den første treningen. Det ble avgjørende for oss, opplyser Nygård. (©NTB)