Ost
Ost

Ost med fristende tilbehør

Oppskrifter ved Tom Victor Gausdal, Flavours

Chevrekrem med kvedegele på rugkjeks :

100 g chevre

2 ss rømme eller crème fraiche

Salt, pepper

Kvede eplegele:

Kjør sammen chevre og rømme / creme fraiche til en glatt krem og smak til med salt og pepper.

Ha i en sprøytepose og sprøyt ut på rugkjeks. Legg en liten bit kvede /eplegele på toppen.

Roquefort på speltkjeks med endive, pære og nøtter :

Legg en bit roquefort på en speltkjeks.

Anrett med finsnittet endivesalat eller annen bitter salat, strimler av pære og valnøtter surret i honning.

Camenbert med syltede nøtter og frukt :

Smelt 1 ss sukker og tilsett 1 dl sherryeddik i en kasserolle og kok inn til sirup. Tilsett aprikoser i små terninger , lyse rosiner og nøtter .

Del runde kjeks i to ( halvmåner) . Legg camenbert eller annen kremost halvdelen og klem sammen med den andre til en sandwich. Legg litt frukt og nøtteblanding på toppen.

Havsaltet kjeks med comtè, artiskokk og tomat :

(Annen fast smakfull hvit ost kan erstatte comtè.)

Del tomat i biter ( ta ut innmaten ) , finhakk litt sjalottløk og del syltede artiskokker i biter og vend sammen med litt olivenolje. Smak ev til med litt salt.

Legg en bit ost på havsaltet kjeks , legg over tomat og artiskokk og stikk en cocktail pinne gjennom grønnsaker og ost.