aschim (Foto: PETA)
aschim (Foto: PETA)

PETA-Cathrine truer med sultestreik mot halal-slakt

- Vi er et oppegående land med gode skikker, nå må vi ikke ta etter disse innvandrerne.

TV 2 kunne søndag avsløre at slakting uten bedøvelse, som har vært forbudt i Norge siden 1929, kan bli tillatt - av hensyn til religiøse følelser.

De voldsomme bildene av et dyr som blir slaktet på halal-vis har skapt enorme reaksjoner blant nordmenn, og på tv2.no har mange latt seg engasjere og provosere av videoen og gitt uttrykk for sine synspunkter.

Les også: Slakting uten bedøvelse kan bli lov i Norge

- Morbid

Også PETA-modell Cathrine Ascim er rasende over nyheten om at muslimsk halal- og jødisk kosherslakt kan bli tillatt i Norge via et EU-vedtak.

- Jeg synes dette er helt grusomt. Vi bor i et oppegående land med gode skikker, nå må vi ikke ta etter disse innvandrerne, fastslår Aschim overfor «God kveld Norge».

Hun synes ikke denne type slakt bør være lovlig noen steder i verden.

- Dyrene blir utsatt for smerte, redsel og frykt. De kjenner lukt av blod, og dødsfrykt, og så skal de i tillegg bli henrettet på verste vis uten noen form for bedøvelse og utsettes for helt ufattelige smerter. Jeg synes rett og slett at dette er morbid. Og bare fordi disse menneskene liksom sier at dette kjøttet skal være renere, uttaler hun.

Vurderer sultestreik

Cathrine sier hun ikke på noen måte er rasist, men hun mener at innvandrerne tross alt bor i Norge, og dermed må forholde seg til våre skikker. Om de ikke ønsker det synes hun de får ordne seg på annet vis enn å praktisere denne type slakt.

- De får forholde seg til de skikker og regler vi har her. Dersom det skulle bli tillatt med halalslakt i Norge kommer jeg til å sultestreike utenfor Stortinget i flere dager. Jeg kommer ikke til å være den første som går hjem, for å si det sånn, forteller modellen.

- Bare å vurdere dette er helt vilt. Det gjør meg flau av å være norsk, legger hun til.

Muslimene jubler

Mens Cathrine fortviler mener andre at det er svært positivt dersom dette skulle bli lov i Norge. Skribent og samfunnsdebattant Usman Rana har uttalt til tv2nyhetene.no at de aller fleste muslimer i Norge vil se positivt på halalslakt dersom det blir lovlig her i landet.

- Dette handler primært om religiøs overbevisning, og alt man foretar seg, inkludert hva man spiser, påvirker ens forhold ti Gud. For å si det litt humoristisk - man blir det man spiser, uttalte han.

Les også: PETA-Cathrine til Spania for å protestere mot tyrefekting

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»