Hanne Krogh klarer ikke å legge jobben helt fra seg i sommerferien. Når roen setter inn, begynner ideen å poppe opp.  (Foto: Åshild Amland)
Hanne Krogh klarer ikke å legge jobben helt fra seg i sommerferien. Når roen setter inn, begynner ideen å poppe opp. (Foto: Åshild Amland)

Hanne Krogh: - Jeg sanser når mennesker dør

Artisten har alltid fått «et varsel» når hennes nærmeste har gått bort. Se video!

Vinner av «Det store korslaget», Hanne Krogh, har flere ganger opplevd episoder som hun ikke kan forklare.

Se hele intervjuet i videoen nederst i saken!

Har du opplevd noe du ikke kan forklare? Kommenter nederst!

Sanser dødsfall

Ved flere anledninger har hun «sett» at folk som står henne nær har gått bort.

- Jeg har alltid fått vite det i samme øyeblikk, sier hun til waschera.no

Les også: Lær å bli klarsynt

Helt siden hennes mormor døde da hun var 12 år gammel har hun hatt disse «evnene». Til og med under et utenlandsopphold fikk hun følelsen av at noe holdt på å skje da hennes farmor gikk bort.

Se hele intervjuet nederst i saken!

- Da farmoren min døde var jeg i Mexico. Jeg sa til lydteknikeren min: «Nå dør farmor» – og det gjorde hun, legger Hanne til.


- Ikke overnaturlig

Selv vil hun ikke kalle sine evner for «overnaturlige».

Hanne-krogh
Hanne-krogh

- Det er kanskje en sjette sans, men jeg tror ikke det er noe overnaturlig. Jeg tror bare at det er noe vi foreløpig ikke har kartlagt, sier hun åpent.

Les også: Lær å tolke drømmer

Den rutinerte artisten tror kanskje at hun har utviklet disse sansene ved å stå så mye på scenen. Som artist har hun måtte lære seg å stole på usagte signaler fra publikum.

- Muligens trenger man det for å overleve. De fleste i denne bransjen holder nemlig bare ut i fem år, sier hun.

Frisk ved hjelp av healing

Hanne har også erfart at healing har hjulpet henne. Likevel mener hun at ikke alle som kaller seg healere faktisk kan hjelpe.

- Men at det er en eksisterende kraft, det har jeg erfart selv. Og at det finnes telepati det har jeg også selv erfart, legger hun til.

At Hanne har erfart både telepati og healing på kroppen, kan hun bekrefte. Hun har nemlig opplevd en overførbar kraft mellom henne og hennes venn Joralf Gjerstad («Snåsamannen», journ. anm).

- Jeg har sett hva han kan utrette i virkeligheten, men jeg forstår ikke hvorfor. Jeg vet ikke en gang om han selv forstår hvorfor, jeg bare vet at sånn er det bare, slår hun fast.

«Det store Korslaget»-vinneren synes det er fint at mennesker ikke vet svaret på alt.

- Det som er flott er at det fremdeles finnes ting som vi kan undre over, og at vi ikke har svaret på alle ting. - at det er noe som er større enn oss, avslutter hun.

Se hele intervjuet her!