whisky_1024 (Foto: Oppland Arbeiderblad)
whisky_1024 (Foto: Oppland Arbeiderblad)

Tyvene bandt politihunden Whisky til et tre

Ble funnet sulten og tørst i skogen etter et døgn i bånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet ble svært bekymret natt til mandag da spanerhunden Whisky ikke returnerte fra et oppdrag. Den nyutdannede schæferhunden jaktet på to maskerte menn som stakk inn i skogen etter å ha blitt tatt på fersken under et innbrudd på Bøverbru skole i Gjøvik.

Full leteaksjon

Av frykt for at innbruddstyvene hadde gjort noe med hunden ble en større leteaksjon igangsatt. Både politihelikopter, en hundepatrulje og flere politipatruljer lette etter sin firbente kollega, men uten hell.

Først da en 29 år gammel mann ble pågrepet for innbruddet på Bøverbru skole, begynte forsvinningsmysteriet å nærme seg en løsning.

- Det satt langt inne, men til slutt fortalte han hvor hunden var. Det kunne han jo godt ha sagt fra om litt tidligere i avhøret, så hadde vi sluppet å lete i nesten et helt døgn, sier operasjonsleder Arne Hammerseng ved Vestoppland politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Bundet til tre

Etter å ha fått utpekt nøyaktig sted, ble Whisky funnet av letemannskapene ved midnatt. Han var da bundet til et tre 150 meter inne i skogen sørøst for riksvei 246 på Bøverbru.

- Gjerningsmennene har benyttet et tauverk eller lignende som de fant på veien. Nøyaktig hvorfor de gjorde det vet jeg ikke, men som regel blir hundene litt sinte og kan bite, sier Hammerseng og understreker samtidig at den pågrepne mannen ikke har fått noen bittskader etter nattens strabaser.

Sulten og tørst

Også Whisky ser ut til å ha kommet fra skrekkopplevelsen uten skader. Men både sulten og tørst ventet et aldri så lite kjøttbein da han kom hjem til eieren.

- Ja, det gjorde det. Alle hunder trenger både vann, mat og mosjon. Han hadde jo stått slik i nærmere ett døgn, sier Hammerseng.

Kan bli siktet for vold mot politi

29-åringen er allerede siktet for flere grove tyverier, og risikerer nå også å få angrep på polititjenestemann på rullebladet.

- Vi skal gjennomføre flere avhør av ham og må få vite detaljene i historien før vi eventuelt kan sikte ham for det, sier politioverbetjent Tom Midthaug ved Gjøvik politistasjon.

I mellomtiden nyter Whisky en velfortjent fridag, som plaster på såret.

- Både han og eieren skal ta det med ro i dag, muligens blir det også en tur til veterinæren. Men han er i fin form og vi er glade for at det hele endte godt, sier operasjonsleder Hammerseng.