russ_crop
russ_crop

Russejente angrepet med sprøyte

Idet hun skulle krysse Steinkjerbrua skal russejenta ha blitt overfalt av to menn og stukket i øyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter angrepet er hun livredd for å ha blitt påført hiv eller hepatitt, skriver Trønder-Avisa.

- Vil du ha øl?

Det var ved midnatt forrige lørdag at russejenta fra Steinkjer videregående skole skal ha blitt overfalt av to ukjente menn. Hun gikk alene og var på vei for å møte venner da hun krysset Steinkjerbrua. Bak seg hørte hun noen spørre henne om hun ville ha øl, men russejenta overhørte tilropene og gikk videre.

- Jeg var på tur over gata og inn på brua, da en kom bakfra og tok meg hardt i skuldra. Jeg prøvde å rive meg løs, men han tok nytt tak i armen og holdt meg skikkelig hardt, slik at jeg ble både blå og gul etterpå. Mens en holdt meg kom en annen opp på siden. Han hadde en sprøyte som han stakk meg med. Sprøyta satte han inn like over øyet. Det skjedde lynfort, sier jenta til Trønder-Avisa.

Testes for hiv og hepatitt

Lammet av skrekk klarte hun verken rope på hjelp eller løpe. Mennene roet seg imidlertid raskt ned og forlot henne alene på broen.

Etter å ha ringt en venninne ble hun hentet i bil og kjørt til legevakten. Der ble såret over øyet desinfisert og behandlet. Neste dag måtte hun oppsøke sykehuset for å ta hepatitt- og hivtest. Ennå vet hun ikke resultatet av prøvene og frykter at hun kan ha blitt smittet av sprøyten. I ventetiden må hun ta forebyggende behandling for hepatitt og hiv.

Saken er anmeldt til politiet.