To kvinner ble skutt og drept på Nesøya sør for Oslo. Gjerningsmannen hadde flere våpen i sin besittelse. (Foto: Scanpix)
To kvinner ble skutt og drept på Nesøya sør for Oslo. Gjerningsmannen hadde flere våpen i sin besittelse. (Foto: Scanpix)

Bitter skilsmisse bak familiedrap

Eiendommen til 15 millioner skulle legges ut for salg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Idyllen på Nesøya i Asker ble snudd til et mareritt mandag da Mette Kreim Borgen (59) og hennes 41 år gamle datter, Isabelle Kreim Lie, ble skutt og drept.

De to ble funnet på utsiden av en enebolig, og ifølge politiet er det sannsynlig og tro at de ble skutt da de forsøkte å flykte.

Flere vitner

Et titall personer var vitne til hendelsen, og politiet fikk en rekke nødmeldinger i forbindelse med episoden. Den første meldingen kom inn klokken 17.43.

Væpnet politi med skuddsikre vester lette i nesten en time før de fant den antatte gjerningsmannen som er den 59 år gamle kvinnens eksmann.

Han hadde da tatt sitt eget liv.

Skulle selges

Eneboligen som denne hendelsen utspant seg i og omkring skulle etter det TV 2 kjenner til legges ut for salg. Etter et bittert skilsmisseoppgjør hadde Mette Kreim Borgen fått rettens medhold til å selge eiendommen til rundt 15 millioner kroner - mot eksmannens vilje.

- Politiet sitter på informasjon vedrørende dette som det er naturlig å se nærmere på, opplyser politiadvokat Per Zimmer ved Asker og Bærum politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Skulle gjøre klart til visning

Kreim Borgen og hennes datter skal ha vært på eiendommen mandag for å klargjøre hagen for visning. Så dukket eksmannen opp med en rifle.

- Våre funn tyder på at de oppholdt seg på eiendommen da mannen kom ut med en rifle. De prøvde å flykte, og mannen skjøt etter dem, sier Zimmer.

Drapene har sjokkert nabolaget på den ellers så fredelige øya utenfor Oslo.

- Det er veldig skremmende. Jeg går forbi her til båten min flere ganger i uka, og det ble meldt fra noen naboer at det var husbråk her i forrige uke, sa nabo Thor Kvakkestad til TV 2 Nyhetskanalen mandag.

Fått bekymringsmeldinger tidligere

Skilsmisseoppgjøret skal ha pågått i flere år, og politiet har tidligere blitt kontaktet med bekymringsmeldinger om gjerningsmannen.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt noen få bekymringsmeldinger vedrørende gjerningsmannen de siste tre årene hvor politiet har vært på stedet, sier Zimmer til tv2nyhetene.no.

Politiadvokaten sier at de nå vil gjennomgå hvilken art disse bekymringsmeldingene hadde.

- Men det er klart at vi naturligvis ikke forventet eller kunne forutse en slikt tragisk hendelse som utspant seg på Nesøya i går.

Politiet har nå avsluttet de krimtekniske undersøkelsene og dannet seg et godt bilde av hendelsesforløpet.

- Det er ingen tvil om at dette har vært svært dramatisk for alle som har vært i nærheten, sier Zimmer.

«Fortsetter hun det kjøret her, risikerer hun å bli skutt»

VG Nett har pratet med den 61 år gamle gjerningsmannens nærmeste nabo. Han beskriver 61 åringen som en hyggelig og rolig mann, men at han ikke er overrasket over det som hadde skjedd.

- Vi pratet sammen forrige uke. Han var frustrert over skilsmisse-situasjonen, og sa: «fortsetter hun det kjøret her, risikerer hun å bli skutt», forteller nabo Per Ivar Mjør.

Mjør forteller også til avisen at politiet skal ha vært på adressen noen uker tidligere og tatt en hagle fra gjerningsmannen, men at 61-åringen avfeide dette da han spurte ham om hendelsen.