Alan Shearer  (Foto: Olly Greenwood/AFP)
Alan Shearer (Foto: Olly Greenwood/AFP)

Shearer: - Det er en fantastisk følelse

Alan Shearer er igjen i ferd med å få frelserstempel i Newcastle.

Newcastle - Middlesbrough 3-1:

Han vraket i sin tid tilbud fra Manchester United for å vende hjem til hjembyen Newcastle.

Her ble han tidenes mestscorende spiller i Premier League og fikk en status ingen annen spiller noen gang vil komme i nærheten av på Tyneside.

Frelser igjen
Nå er Alan Shearer i ferd med å få samme status som manager.

Han ble hentet inn som redningsmann da Newcastle holdt stø kurs mot The Championship.

Resultatene uteble, men fansen var fortsatt sikker på at Shearer var mannen som kunne redde Newcastle. Dersom det ikke gikk, så ville ingen andre klart det heller.

Men etter at rivalene Middlesbrough ble banket 3-1 på St. James' Park mandag, er Newcastle over nedrykksstreken for første gang siden 5. april.

- Det er en fantastisk følelse og guttene fortjente det virkelig. Jeg synes samtlige viste en enorm vilje, spesielt etter å ha havnet bak så tidlig.

- Det er lett å synes synd på seg selv etter å ha sluppet inn et mål, men de mistet ikke troen. Det var noen store prestasjoner av noen store menn, skryter Shearer etter kampen.

Genistrek av Shearer
Newcastle sto uten seier på sine ti siste kamper før møtet med Middlesbrough.

En genistrek av Shearer snudde oppgitthet til håp ved bredden av elven Tyne.

Han sendte Obafemi Martins på banen. Spissen som pådro seg Shearers vrede ved å sykmelde seg i siste liten foran en av Shearers første kamper som sjef, scoret målet som senket Boro.

- Noen ganger glemmer man hvordan det er å vinne, men tro og selvtillit er viktig. Jeg visste de hadde en prestasjon som dette i seg, fortsetter Shearer.

Seieren tok Newcastle forbi Hull på tabellen på bedre målforskjell.

To kamper gjenstår og The Magpies kan fortsatt ende opp i The Championship.

- Vi er ikke trygg ennå. Jeg har bedt dem om tre store kamper og nå har de gitt meg en. Lørdagens kamp vil bli like tøff for Fulham er strålende for tiden. Jeg sa til spillerne at de skulle nyte dette for de har ikke hatt seiersfølelsen på en stund. Jeg tror vi vil klare oss, men det er en lang vei igjen, sier den tidligere engelske landslagskapteinen.

Shearer  (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)
Shearer (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)