Espen Knutsen, Vålerenga (Foto: Cornelius Poppe)
Espen Knutsen, Vålerenga (Foto: Cornelius Poppe)

«Shampo»: - Det har vært tøft

Espen «Shampo» Knutsen føler seg rundlurt av sin egne, men vil likevel fortsette i VIF - selv om han tror det blir tøft.

Espen Shampo Knutsen har anmeldt nåværende og tidligere ledere i Vålerenga Hockey for grovt bedrageri.

Knutsen og en barndomsvenn investerte flere millioner i et byggeprosjekt i Nittedal i 2007 - men prosjektet ble aldri noe av og pengene er nå borte.

VIF-treneren tror ikke anmeldelsen får konsekvenser for hans fremtid i klubben.

- Jeg vil være trener også neste sesong, sier Shampo til TV 2 Sporten.

På sikt kan han se for seg en managerrolle i klubben.

Men den tidligere storspilleren legger ikke skjul på at det blir utfordrende.

- Tar mye krefter
- Det er klart når det drar seg mot rettssaker og slikt, så vil det ta mye krefter. Man tenker selvsagt veldig, veldig mye på det. Jeg har jo hatt med bestekompisen min med meg inn i dette, og jeg vet hvor tøft det er for han økonomisk. Det er ikke en hyggelig sak, og det tar mye energi. Og noen våkenetter må jeg innrømme at det har vært i denne perioden her, sier Espen Knutsen.

Han tror likevel ikke saken har hatt konsekvenser for hans trenergjerning.

- Jeg føler ikke at det har gjort det så langt, men det har vært ganske tøffe tider og tøffe møter når vi har gått gjennom alt som har skjedd. Jeg har vanskelig for å tro at det kan bli verre enn det har vært.

Krever 10 millioner
Siden 2007 har han tapt 3,7 millioner på investeringer i selskapet Stonehenge Invest AS, samt to millioner kroner i etterkant.

I tillegg fikk han med seg barndomsvennen Jørn Solbakken også til å investere. Kameraten satset 3,5 millioner kroner, som alt sammen var lån. Nå er alt borte.

- Jeg synes ikke synd på dem. De er rammet av det samme som de fleste av oss; et fallende marked, sier en av de anmeldte, Terje Andreassen, til VG.

At dette skjer i klubben «Shampo» har ofret seg for, og ikke krevd lønn fra de to siste årene, er spesielt tungt for hockeylegenden.

Nå krever han sammen med kameraten en samlet erstatning på 10 millioner kroner.

Ifølge VG som har tilgang på politianmeldelsen, ble de to kameratene lokket til å investere i byggeprosjektet Grevlingveien Eiendom AS i Nittedal, hvor ni mål tomt skulle bygges ut med 36 leiligheter, gjennom selskapet Stonehenge Invest AS.

Bare uker etter at kameratene hadde satt 3,5 millioner hver på kontoen, forsvant pengene.

Ifølge kontoutskriften VG besitter ble de brukt på en rekke utgifter som ikke hadde med eiendomsutvikling å gjøre.