PaveIsraelOK
PaveIsraelOK

Paven vil ha egen palestinsk stat

Paven hadde med seg brannfakkel da han besøkte Israel og de palestinske områdene i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

-Jeg ber de ansvarlige ledere utforske alle muligheter for å få til en rettferdig løsning på de problemene som gjenstår. Slik at begge folk kan leve i fred i sine egne hjemland, beskyttet av sikre og internasjonalt anerkjente grenser, sa Pave Benedikt XVI under en tale i Tel Aviv.

Pave Benedikt den 16. er den andre i historien som besøker Det hellige land.

Var medlem av Hitlerjugend

Pave Benedikt er en kontroversiell figur i dette området, hvor historie og nåtid så ofte flyter sammen.

Som ungdom var han med i Hitlerjugend.

Nylig ertet han på seg jøder verden over da han gjeninnsatte en britisk biskop som hadde fornektet omfanget av Holocaust.

Men også muslimene har vært sinte på paven etter at han i en tale beskrev visse deler av Profeten Muhammeds lære som onde og inhumane.

Jøder protesterte

Det har i dag vært demonstrasjoner i Jerusalem. Ultraortodokse jøder mener den katolske kirken ulovlig sitter på hellige jødiske gjenstander, stjålet av romerne for nesten 2000 år siden.

-Vi vil at Paven skal holdes tilbake i Israel inntil han gir oss tilbake de tingene som ble stjålet fra oss med makt, sier aktivisten Baruch Marzel som i dag var i retten for å hevde sitt syn.

Foreløpig er det imidlertid tvilsomt om den israelske påtalemakten ønsker å gå til det skritt å arrestere overhodet for verdens 1,1 milliarder katolikker.

Senere i uken skal Paven besøke Nasaret, Betlehem og andre byer på den palestinske Vestbredden, og skal også ha møter med palestinske ledere.