Store politistyrker lette etter gjerningsmannen etter at to kvinner ble skutt og drept på Nesøya. Gjerningsmannen ble et par timer senere funnet død i et hus.  (Foto: Dag Stamnes/TV 2)
Store politistyrker lette etter gjerningsmannen etter at to kvinner ble skutt og drept på Nesøya. Gjerningsmannen ble et par timer senere funnet død i et hus. (Foto: Dag Stamnes/TV 2)

Minst to skutt og drept på Nesøya

Den antatte gjerningsmannen skal være funnet død. Politiet holder pressekonferanse kl.19 45.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Overfor NRK bekrefter politiet i Asker og Bærum at flere personer døde etter skuddskadene de ble påført.

Etter det Aftenposten erfarer ble den antatte gjerningsmannen funnet død i 19-tiden.

Politiet fikk melding kl 17.43 om at en mann gikk rundt på Nesøya i Asker utenfor Oslo og skjøt med hagle.

Er du på Nesøya? Tips TV2 på 02255 eller tips@tv2.no.

Mann skyter med hagle på Nesøya i Asker utenfor Oslo. Væpnet politi, ambulanser og ambulansehelikopter er på stedet.  (Foto: Dag Stamnes/TV 2)
Mann skyter med hagle på Nesøya i Asker utenfor Oslo. Væpnet politi, ambulanser og ambulansehelikopter er på stedet. (Foto: Dag Stamnes/TV 2)
- Vi jobber med å få tak i gjerningspersonen nå, sa operasjonslederen i Asker og Bærum politidistrikt til tv2nyhetene.no, like etter kl.18 30 mandag kveld.

- Våknet av et høyt smell

Tobias Amundsen bor like ved broen over til Nesøya.

- Jeg lå og sov, og våknet plutselig av et høyt smell i nærheten. Moren min hørte to skudd. Det er politi overalt her, forteller han til tv2nyhetene.no.

Ifølge TV2s reporter på stedet, er tre ambulanser rykket ut, sammen med væpnet politi. All biltrafikk over broen til Nesøya er sperret av.

Oslo-politiet bistår politiet i Asker og Bærum under aksjonen.

Politiet kjenner gjerningsmannens identitet.

På en pressekonferanse klokken 19 45 mandag kveld, opplyste politiet at to kvinner var drept, den ene i 50-årene. Den andre er ikke identifisert. Gjerningsmannen ble funnet død i et hus på Nesøya, trolig har han tatt sitt eget liv.

Les: To kvinner skutt og drept

nesøya_kart
nesøya_kart