Erlend Hanstveit.  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Erlend Hanstveit. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Hanstveit til Europa

Belgiske Gent sikret seg europacup-plass med Erlend Hanstveit på laget.

Erlend Hanstveit nyter livet som utenlandsproff i belgiske Gent. Lørdag var han med på å slå Kortijk 2-0 borte, og sikret med det klubben plass i neste sesongs Europa League (tidligere Uefa Cup).

- Etterlengtet og deilig, sier Erlend Hanstveit til TV 2 Sporten.

Siden overgangen fra Brann i januar har ostringen vært med på en klatring av de sjeldne.

- Da jeg kom til Gent lå de på en 11. plass, nå ligger vi på tredje. Du kan godt si at jeg kom til klubben på et godt tidspunkt, sier Hanstveit.

Blitt fast
28-åringen var i sin tid urokkelig på Branns venstreback. Nå har han også bitt seg fast i Gents startellever.

- Det har gått veldig bra. Ser vi bort fra en periode hvor jeg var ute med en hofteskade har jeg fått med meg 14 kamper siden januar.

Neste helg spiller han etter all sannsynlighet fra start i sesongens siste kamp. Motstander er topplaget Standard Liege.

- Vi bør vinne for å sikre oss tredjeplassen, men får det tøft. Standard Liege har faktisk et enda større press på seg siden de er á poeng med Anderlecht i kampen om førsteplassen, sier Hanstveit, som har fulgt Branns ustabile sesongåpning fra Belgia.

- Mons Ivar Mjelde måtte ha tid da han tok over for Brann. Det er derfor naturlig at resultatene svinger noe med en ny trener.

Varsler Brann-retur
Neste uke tar Hanstveit sommerferie og turen går selvfølgelig hjem.

- Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en skikkelig sommerferie, så det skal bli deilig å få komme hjem. Du skal heller ikke se bort fra at jeg tar turen innom på Brann stadion, sier Erlend Hanstveit.