Petacchi  (Foto: MARCO TROVATI/AP)
Petacchi (Foto: MARCO TROVATI/AP)
Petacchi  (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)
Petacchi (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)

Alessandro Petacchi vant igjen

Italieneren utnyttet at Mark Cavendish ble hektet av ti kilometer før mål.

Alessandro Petacchi to sin andre etappeseier på to dager i Giro d'Italia. Italieneren lå godt plassert under hele etappen, og unnslapp en velt i bakre del av hovedfeltet med ti kilometer igjen. Det gjorde ikke Mark Cavendish.

Edvald Boasson Hagen prøvde å hjelpe Isle of Man-rytteren opp i hovedfeltet igjen, men til slutt innså briten at avstanden til hovedfeltet ble for stor. Cavendish trillet i mål ett og et halvt minutt bak Petacchi.

Tyler Farrar ble nummer to, mens Francesco Gavazzi tok tredjeplassen. Rittet ble avsluttet i et teknisk krevende parti.

Petacchi tok med seieren over den rosa ledertrøyen i rittet. Lance Armstrong ligger best plassert av sammenlagtfavorittene, 31 sekunder bak Petacchi. Like bak amerikaneren lurer Danilo di Luca, Jaroslav Popovitsj og Levi Leipheimer.

- Den rosa ledertrøyen kom som et resultat av et godt lag og en god Petacchi, sa Petacchi etter målgang.

Garmin-Slipstream-kaptein Christian Vande Velde ble sendt på sykehus etter et velt tidlig i løpet. Han prøvde å fortsette, men ble seinere kjørt til sykehus i ambulanse.

Fem mann i brudd
Giuseppe Palumbo (Acqua e Sapone), Yuriy Krivstov (AG2R), Mauro Facci (Quick Step), Michael Ignatiev (Katusha) og Björn Schröder (Milram) var lenge i brudd, men 40 kilometer før mål ble de fem rytterne tatt igjen av hovedfeltet.

Med tjue kilometer igjen begynte de store spurtlagene å røre på seg. Med 10 kilometer igjen stoppet bakerste del av hovedfeltet opp pga. velt. Cavendish var blant dem som ble hindret. Også Dennis Mentsjov havnet i bakleksen.

Giovanni Visconti stakk med to kilometer igjen, men klarte ikke å holde unna når hovedfeltet satte opp farten. LPR-toget fosset forbi med 400 meter igjen.

LES OGSÅ: Edvald med superopptrekk i Giroen

Ny massespurt
Den tredje etappen er i likhet med søndagens andre etappe flat. Det bør åpne for en ny spurtduell mellom Alessandro Petacchi og Mark Cavendish.

Rytterne startet kl. 13.00 i Grado, et kjent feriested som kalles for L'Isola del Sole - «sol-øyen».

Etter 198 kilometer avsluttes etappen i Valdobbiadene. Filippo Pozzato og Alessandro Ballan er lokalkjente, og vil trolig gi litt ekstra for å henge med helt inn i spurten.

Cavendish skuffet etter gårsdagen
Cavendish var forbannet etter at veteranen Alessandro Petacchi ble for sterk på de siste hundre meterne på gårsdagens etappe.

- Laget trakk meg opp helt perfekt, men jeg sviktet dem. Jeg er meget skuffet, sa Cavendish.

Edvald Boasson Hagen var tredje sist i Columbia-toget som drar Cavendish inn mot målstreken.