Martins  (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Martins (Foto: ANDREW YATES/AFP)
Shearer  (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)
Shearer (Foto: SCOTT HEPPELL/AP)

Middlesbrough nærmer seg nedrykk

Peter Løvenkrands sikret Newcastle-seier like før slutt.

Newcastle - Middlesbrough 3-1

Om stemningen var god på St. James' Park før kampen ble det i alle fall helt stille etter to minutter. Da beinet Habib Beye ballen i eget nett på svært klønete vis.

I forkant av scoringen dro Tuncay en frekk tunnel på en Newcastle-forsvarer. Steve Harper kom ut, men keeperen slo ballen i beina på Beye og i mål.

Newcastle fikk en dobbelsjanse like etterpå, men verken Mark Viduka eller Steven Taylor maktet å plassere lærkulen innenfor stengene.

Taylor fikk sin revansje etter ni minutter. 23-åringen raget høyest i feltet etter en Daniel Guthrie-corner, og med pannebrasken styrte han ballen hardt til høyre for Middlesbrough-keeper Brad Jones.

Store sjanser til bortelaget
Marvin Emnes debuterer fra start i Premier League-sammenheng for Middlesbrough, og spissen fikk en gyllen mulighet etter 27 minutter. Fra 13 meter styrte 20-åringen ballen på utsiden av nettveggen. Nederlenderen var fullstendig klar over at han burde utnyttet den sjansen bedre.

Gary O'Neil og Middlesbrough fortsatte å produsere sjanser også etter hvilen. Den tidligere Portsmouth-spilleren smalt til fra 16 meter ti minutter ut i andre omgang, men Harper stod godt plassert.

Nigeriansk redningsmann
Obafemi Martins kom på banen etter 70 minutter, og nigerianeren brukte ikke lang tid på å presentere seg. Spissen scoret på sitt andre touch på ballen. Det første sendte en Middlesbrough-spiller ned på rumpen. Avslutningen til Martins snek seg ned i Jones sitt høyre hjørne.

Alan Shearer satte innpå Peter Løvenkrands like før han satte innpå Martins. Også det innbyttet skulle vise seg å bli gull verdt. Løvenkrands punkterte nemlig kampen tre minutter før slutt. Dansken banket ballen opp i nettaket fra kort hold.

Før kampen:

I kveld spiller de to rivalene Newcastle og Middlesbrough om sin eksistens i Premier League. Newcastle satser på Michael Owen fra start i stedet for Obafemi Martins, mens Gareth Southgate gir Marvin Emnes sin Premier League-debut fra start.

Taperen av oppgjøret på St. James' Park kan langt på vei vinke farvel til spill i toppserien neste sesong.

- Viktigste kampen jeg har vært involvert i
Med seier kan Newcastle klatre forbi Hull og over nedrykkstreken - med to serierunder igjen.

- Dette vil være den viktigste kampen jeg har vært involvert i, og det er høye innsatser som står på spill. Det er stort press på begge lag. Den er like viktig som den er stor. Det er det ingen tvil om.

- En seier kan ta oss ut av bunntrioen. En seier vil gi selvtilliten et stort løft og jeg tror vi kan klare det. Jeg tror virkelig det. Hvis vi skaper sjanser som vi gjorde i forrige kamp, så vil minst en av dem ende i mål, sier Newcastle-manager Alan Shearer til The Sun.

Newcastle har spilt ti kamper siden sist seier.

Men laget har statistikken på sin side mot Middlesbrough.

En seier på 13 kamper
En må helt tilbake til 2001 for å finne forrige Boro-seier på St. James' Park. Det er den eneste seieren deres på 13 kamper borte mot Newcastle.

- På en merkelig måte er vi kanskje nærmere å klare oss enn vi var for tolv uker siden. Vi har vært under streken i ti eller tolv uker og vi er det fortsatt. Likevel kan en seier ta oss over nedrykksstreken. Vi er heldige som fortsatt har en sjanse og ønsker å benytte oss av den sjansen, sier Boro-manager Gareth Southgate.

Southgate ser på de tre siste kampene som god læring for laget.

- Vi har en ung stall som vil lære mer i løpet av tre uker enn de ville hatt hvis vi lå midt på tabellen. Det kan gå begge veier, men jeg føler vi har nok til å komme oss gjennom det. Uansett hva som skjer så må de gjennom disse erfaringene, sier han.

Newcastle: Harper - Beye, Taylor, Bassong, Duff - Guthrie, Gutierrez, Nolan, Butt - Viduka, Owen

Middlesbrough: Jones - Hoyte, Huth, Bates, Taylor - Shawky, Tuncay, O'Neil, Downing - Emnes, Alves