dukenukem
dukenukem

3D Realms legger ned

Duke Nukem-skaper takker for seg.

3D Realms, folkene bak klassikere som Duke Nukem 3D og Shadow Warrior, har stanset all utvikling og ser ut til å legge ned verktøyet for godt. Årsaken skal være at et av studioets eiere, Scott Miller, for en stund siden bestemte seg for å sette hengelås på lommeboka, og ikke legge ned mer penger i studioet. Dermed skal arbeidsmengden og pengeproblemet vokst seg for stort for George Broussard og de øvrige gjenværende i 3D Realms, noe som nå har ført til at den anerkjente utvikleren og utgiveren stengte før helgen stengte dørene.

Ifølge rapporter skal Broussard ha vært i samtale med utgiver Take2 og id Software angående hjelp med pengeproblemene, og bedt om et beskjedent beløp på 5 millioner dollar, uten at dette førte til noe som helst. Ved ett punkt skal Take2 ha gått med på å gi selskapet hele 30 millioner dollar, da i bytte mot å overta Duke Nukem-varemerket. Dette ble for sterk kost for Broussard, som takket høflig nei til tilbudet.

Mange legger skylden på selskapets arbeid med Duke Nukem Forever , oppfølgeren til Duke Nukem 3D, som har vært under utvikling siden 1997. Spillet har i mange år vært en vits innenfor bransjen, med sine mange forsinkelser og tilsynelatende evigvarende utviklingssyklus, og det ser nå ut til at prosjektet ble utviklerens undergang.

Vi ønsker studioet og dets arbeidere all lykke og hell videre, og håper vi ikke har sett det siste til Duke Nukem.