gulrotkake
gulrotkake

Gulrotkake for de med cøliaki

For de som har cøliaki, som ikke tåler melk og skal ha lite sukker.

2 egg

1 dl sukker, gjerne ”lysebrunt” ( evt. godkjent kunstig søtningsstoff)

¾ dl soya, raps eller solsikkeolje

150 g Semper, glutenfri mix, fin

1 ts bakepulver + ¼ ts natron ( evt. 1 ½ ts bakepulver)

1 ts kanel

¼ ts salt

2 ½ dl finrevet gulrøtter

evt. 50 g hakkede valnøtter

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett olje, mel, bakepulver , revet gulrøtter og evt. nøtter og rør sammen.
Smør en form på ca 1 ½ l og dryss med glutenfritt mel.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 175 oC i ca 40 min.

Gulrotkake for de som tåler hvetemel:

5 dl hvetemel

4 ts bakepulver

1 ts natron

5 dl brunt sukker- demerarasukker

2 ts kanel

4 egg

½ ts salt

3 dl soyaolje

8 dl fint raspede , rå gulrøtter

Krem:

250 g kremost, naturell

250 g mykt usaltet smør

500 g melis

2-3 dråper vaniljeekstrakt eller 1/4 skrapet vaniljestang

revet appelsinskall

Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett ett og ett egg av gangen.
Spe vekselvis med olje og gulrøtter til alt er blandet, ikke rør for mye (da blir kaken tung og seig).
Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel røren jevnt utover.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 180 oC i 35-45 min.
Avkjøl på rist før kremen smøres jevnt utover.

Ost og smør til kremen bør være myk/ romtemperert.
Ha ost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem.
Tilsett mykt smør i små klatter.
Ha i melis og smak til med vanilje.
Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, da kan kremen skille seg (pga at den inneholder mye fett).
Bre kremen over den avkjølte kaken.
Fordel over finrevet appelsinskall og sett kaldt et par timer slik at kremen stivner.
Kaken kan med fordel lages dagen før den skal serveres.