tonyhawk
tonyhawk

Tony Hawk-serien gjenoppstår

Vises fram på E3 i år.

Etter at det niende spillet basert på den profilerte skateren Tony Hawk ble lansert i 2007, har det vært nærmest totalt stille rundt den aldrende spillserien. I mellomtiden har EA kommet på banen med Skate, et mer realistisk alternativ til de høytflyvende Tony Hawk-spillene, og utvikler Neversoft har skiftet fokus over på Guitar Hero-serien, som de tok over ansvaret for etter Harmonix.

Nå kan det se ut som om serien er klar for å gjøre et comeback, idet en talsmann for Activision kan bekrefte at vi vil se mer av spillet neste måned, da E3-messa går av stabelen fra 2. til 4. juni. Activision avslørte i fjor at de hadde lagd en eksklusiv slagplan for å gjenopplive varemerket etter den heller labre mottakelsen av Tony Hawk’s Proving Ground, noe som blant annet har ført til at spillet har skiftet utvikler.

Det har også gått rykter over lengre tid om at det jobbes på en egen skateboard-kontroll, noe Activision har vært mistenkelig stille om. Hvorvidt det er et tegn på at de holder den strengt hemmelig eller har noe annet spennende på lur vil tiden vise, men Hawk selv har nevnt bevegelseskontroller mellom linjene i et intervju med CNET sent i fjor. Han nevner også ordet ”realisme” flere ganger i intervjuet, noe som kan tyde på at det neste spillet i serien vil låne ett og annet triks fra Skate-serien, som har høstet god omtale og vokst seg svært så populær.

Vi ser fram til hva Activision har å by på når E3 braker løs, og krysser fingrene for at vi endelig får et virkelig fett Tony Hawk-spill. Interessant nok markerer 2010 10-årsjubileumet for sist DET skjedde, etter undertegnedes mening, så la oss håpe det ikke er tilfeldig.