Espen Shampo Knutsen  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Espen Shampo Knutsen (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

- Det er et mareritt

Espen «Shampo» Knutsen føler seg rundlurt av sin egen klubb.

Ishockey-trener for Vålerenga Espen «Shampo» Knutsen har politianmeldt sentrale ledere i klubben for grovt bedrageri.

- Jeg er blitt rundlurt av mine egne i min egen klubb, uttaler han til VG. Jeg har lenge hatt problemer med å skjønne at det er mulig, men det har etter hvert gått opp for meg at de har gjort det for å lure meg, sier «Shampo» tydelig opprørt til avisen.

Har tapt millioner

Siden 2007 har har han tapt 3,7 millioner på investeringer i selskapet Stonehenge Invest AS, samt to milllioner kroner i etterkant.

I tillegg fikk han med seg barndomsvennen Jørn Solbakken også til å investere. Kameraten satset 3,5 millioner kroner, som alt sammen var lån. Nå er alt borte, og det er tungt å betale tilbake pengene.

- Jeg synes ikke synd på dem. De er rammet av det samme som de fleste av oss; et fallende marked, sier en av de anmeldte, Terje Andreassen.

Vil ha tilbake pengene

At dette skjer i klubben «Shampo» har ofret seg for, og ikke krevd lønn fra de to siste årene, er spesielt tungt for hockey-legenden.

Nå krever han sammen med kameraten en samlet erstatning på 10 millioner kroner.

Ifølge VG som har tilgang på politianmeldelsen, ble de to kameratene lokket til å investere i byggeprosjektet Grevlingveien Eiendom AS i Nittedal, hvor ni mål tomt skulle bygges ut med 36 leiligheter, gjennom selskapet Stonehenge Invest AS.

Pengene borte

Bare uker etter at kameratene hadde satt 3,5 millioner hver på kontoen, forsvant pengene. Ifølge kontoutskriften VG besitter ble de brukt på en rekke utgifter som ikke hadde med eiendomsutvikling å gjøre.

Espen Knutsen er oppgitt.

- Avtalen var at pengene ikke skulle røres, sier han til VG. De skulle brukes som egenkapital for å få byggelån i banken til byggeprosjektet. I stedet ble de fra dag en brukt til private utbetalinger til Andreassens utvalgte og til mye annet rart, sier en fortvilet Knutsen.

Få de siste kjendisnyhetene på mobil: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»