Cheney: – Støtter heller Limbaugh enn Powell

Tidligere visepresident i USA, Dick Cheney, gir den ultrakonservative programlederen Rush Limbaugh støtte i ordkrigen med tidligere utenriksminister Colin Powell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Diskusjonen om Republikanernes vei videre etter tapet i presidentvalget går høyt i den konservative leiren.

Tidligere utenriksminister Powell har i den siste tiden tatt til orde for at Republikanerne må bevege seg mot sentrum og akseptere at amerikanerne ønsker mer statlig styring, hvilket fikk Limbaugh til å fyre av følgende bredside:

– Powell er bare nok en liberaler. Han burde slutte ringen å bli demokrat.

Powell har kritisert republikanerne for ikke å nå ut til asiatiske og spansktalende minoriteter og den svarte delen av befolkningen.

I et intervju med CBS sier Dick Cheney at han ikke er i tvil om hvem han støtter.

– Som republikaner ville jeg støttet Limbaugh. Jeg har fått inntrykket av at Colin hadde forlatt partiet. Jeg visste ikke at han fremdeles var medlem, sier Cheney om sin tidligere kollega i Bush-administrasjonen.

Cheney påpekte også at Powell ga sin støtte til Barack Obama i valgkampen.

– Jeg antar at det er en indikasjon på hvor sympatiene hans ligger, sier den tidligere visepresidenten.

På tross av at tidligere president George W. Bush ikke har ytret seg politisk siden han forlot Det hvite hus, har Cheney vært svært frittalende.

– Hadde jeg ikke tatt til motmæle, ville kritikerne fått fritt spillerom og ingen ville fått høre sannheten, forklarer Cheney i intervjuet. (©NTB)