Didier Drogba  (Foto: IAN KINGTON/AFP)
Didier Drogba (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Wenger ut mot Drogba-filming

Arsenal-sjefen sterkt kritisk til Chelsea-spissens oppførsel.

Altomfotball.no følger Premier League: Tabell I Terminliste

Arsenal - Chelsea 1-4

Til tross for tidenes styggeste nederlag i storstuen Emirates, Arsenals verste på åtte år uansett hjemmearena, valgte Arsène Wenger å se positivt på sin egen og klubbens fremtid etter braktapet for Chelsea.

- 1-4 er ikke i nærheten av å gjenspeile kampbildet i dag. Vi burde ledet 2-0 før Chelsea i det hele tatt fikk løsnet et skudd på mål. Jeg føler vi har mange gode angrep og burde fått med oss et langt lystigere resultat fra kampen, sier Strasbourg-mannen etter kampslutt.

- Filming lønner seg
Positiv er han derimot ikke til omdiskuterte Didier Drogbas oppførsel i London søndag.

Les også: Chelsea reiste seg mot erkefienden

Ivorianeren falt som en sekk i duell med Arsenal-kaptein Cesc Fabregas etter 28 minutter, selv om 31-åringen tilsynelatende kun fikk et lettere spark på foten.

Trekket senere - etter at den unge spanjolen hadde pratet på seg gult kort for protester - steg stopper Alex til værs og headet vakkert inn ledermålet.

Til Wengers store frustrasjon. Gunners-manageren mener Chelsea aldri skulle hatt frispark, og at en herre ved navn Didier Drogba faller for lett.

- Vi lever i en liga nå hvor skuespillerne blir belønnet. Det er galt, men det er slik det har blitt. Jeg mener det ikke var frispark, selv om det ikke betyr at vi ikke bør forsvare oss bedre etterpå, sier en sint Wenger til klubbens hjemmeside.

- Adebayor falt lett, han også. I tillegg var det andre episoder hvor dommeren var snill med dem. Man bør ikke plukke i andres feil når man taper, sier Guus Hiddink til Guardian.

- Kjøper ikke nytt forsvar
Senere ble det både to, tre og rekordstygge fire i sekken for Wengers menn, som likevel nekter å gå bananas på overgangsmarkedet etter sesongslutt. Selv om de tre toppkampene mot Liverpool, Manchester United og Chelsea har resultert i elleve baklengs totalt.

- Vi må bli bedre i forsvar, men jeg kommer ikke til å si «hør, la oss kjøpe fire forsvarere» rett etter et 1-4-tap. Problemet ligger like mye på midtbanen, som ved det andre målet, sier trenerveteranen.

Som akter å bære det pinlige tapet med rak rygg.

- Dette er en jobb for sterke mennesker. Dette er en god anledning til å vise at vi kan takle mentale utfordringer, sier Wenger.