Vil finne årsaken til raset i Odda

Hydro innleder egen gransking av rasulykken i Odda. Tre personer var inne i tunnelen da taket i kraftanlegget raste sammen ved 14-tiden lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av dem ble reddet ut, mens en annen ble funnet omkommet. Søket etter den tredje personen fortsetter, men det er ikke lenger håp om å finne vedkommende i live.

– Vi hadde lenge håp om å finne den andre personen i live, men politiet valgte tidlig søndag morgen, etter grundig gjennomgang og søk i tunnelen, å endre status på aksjonen til et søk etter en omkommet. Våre tanker går nå til de pårørende, sier konserndirektør for energi i Hydro, Ola Sæter.

Selskapet har nå innledet en egen gransking av ulykken. De to som omkom, jobbet for Veidekke Entreprenør AS og en underentreprenør. Arbeiderne skulle rydde opp etter et tidligere ras inne i Hydros vannkraftanlegg Røldal-Suldal i Hordaland. Det nye raset gikk om lag 1 kilometer inne i tunnelen i Svandalsflona kraftstasjon, ett av sju anlegg i Røldal og Suldal som forsyner aluminiumsverket på Karmøy med kraft.

– I løpet av natten er hele tunnelen gjennomsøkt, men den savnede er ikke funnet. Det er betydelige mengder stein og vanskelig leting. Kraftstasjonen er fylt av vann, og vi har en stor jobb foran oss, sa operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt til NTB ved 5-tiden søndag morgen. (©NTB)