Vil ha strafferabatt etter Kamikaze-tilståelse

Chris Pham (36) erkjente all skyld for drapet på Mohamed Ahssain og ba retten dømme ham til forvaring. Likevel ber han om strafferabatt når ankesaken starter i lagmannsretten tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle de tre tiltalte etter drapet på nattklubben Kamikaze i Oslo må møte i Borgarting lagmannsrett på tirsdag. Selv om saken er oppklart, er det uenighet om straffene er strenge nok.

Mohamed Ahssain ble drept på nattklubben i februar 2007. Drapet er betegnet som ekstremt brutalt og de tre tiltalte fikk strenge straffer da saken ble behandlet i Oslo tingrett før jul i fjor.

Pham, som de psykiatrisk sakkyndige betegnet som et menneske med dyssosial personlighetsforstyrrelse, ba selv Oslo tingrett om å bli dømt til forvaring. Han begrunnet det med at forvaringsdømte får bedre oppfølging og hjelp enn de som blir dømt til fengselsstraff. Likevel har han anket straffen på 20 års forvaring med en minstetid på ti år.

- Straffeloven sier at det skal gis straffrabatt ved erkjennelse av straffskyld. Dersom straffrabatt skal gi noen mening i tilfeller hvor resultatet er en forvaringsdom, må dette innebære at retten korter ned på minstetiden. Det gjorde ikke tingretten, sier Phams forsvarer, advokat Thomas Berge, til NTB (©NTB)