Vil finne årsaken til raset i Odda

Hydro innleder egen gransking av rasulykken i Odda. Tre personer var inne i tunnelen da taket i kraftanlegget raste sammen ved 14-tiden lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av dem ble reddet ut, mens en annen ble funnet omkommet. Søket etter den tredje personen ble søndag stilt i bero på grunn av store vannmasser i tunnelen. Det er ikke lenger håp om å finne vedkommende i live.

- Vi hadde lenge håp om å finne den andre personen i live, men politiet valgte tidlig søndag morgen, etter grundig gjennomgang og søk i tunnelen, å endre status på aksjonen til et søk etter en omkommet. Våre tanker går nå til de pårørende, sier konserndirektør for energi i Hydro, Ola Sæter.

De to som omkom, jobbet for Veidekke Entreprenør AS og en underentreprenør. Arbeiderne skulle rydde opp etter et tidligere ras inne i Hydros vannkraftanlegg Røldal-Suldal i Hordaland. Det nye raset gikk om lag 1 kilometer inne i tunnelen i Svandalsflona kraftstasjon, ett av sju anlegg i Røldal og Suldal som forsyner aluminiumsverket på Karmøy med kraft.

- Vi gjorde grundige undersøkelser i forkant, men når dette tragiske først har skjedd, må vi finne ut hva som gikk galt for å hindre at noe slikt skjer igjen, sier informasjonssjef Erik Brynhildsbakken i Hydro til NTB. (©NTB)