Vil finne årsaken til raset i Odda

Hydro innleder egen gransking av rasulykken i Odda. Tre personer var inne i tunnelen da taket i kraftanlegget raste sammen ved 14-tiden lørdag.

En av dem ble reddet ut, mens en annen ble funnet omkommet. Søket etter den tredje personen ble søndag stilt i bero på grunn av store vannmasser i tunnelen. Det er ikke lenger håp om å finne vedkommende i live.

- Vi hadde lenge håp om å finne den andre personen i live, men politiet valgte tidlig søndag morgen, etter grundig gjennomgang og søk i tunnelen, å endre status på aksjonen til et søk etter en omkommet. Våre tanker går nå til de pårørende, sier konserndirektør for energi i Hydro, Ola Sæter.

De to som omkom, jobbet for Veidekke Entreprenør AS og en underentreprenør. Arbeiderne skulle rydde opp etter et tidligere ras inne i Hydros vannkraftanlegg Røldal-Suldal i Hordaland. Det nye raset gikk om lag 1 kilometer inne i tunnelen i Svandalsflona kraftstasjon, ett av sju anlegg i Røldal og Suldal som forsyner aluminiumsverket på Karmøy med kraft.

- Vi gjorde grundige undersøkelser i forkant, men når dette tragiske først har skjedd, må vi finne ut hva som gikk galt for å hindre at noe slikt skjer igjen, sier informasjonssjef Erik Brynhildsbakken i Hydro til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2