Massiv røyk stiger opp fra  Los Padres nationalpark. Brannmannskapene skal imidlertid ha kontroll over flammene.  (Foto: HO/REUTERS/SCANPIX)
Massiv røyk stiger opp fra Los Padres nationalpark. Brannmannskapene skal imidlertid ha kontroll over flammene. (Foto: HO/REUTERS/SCANPIX)

Skogbrannene i California under kontroll

15.000 evakuerte får flytte hjem etter at brannmannskapene har fått kontroll over den omfattende brannen som herjet Santa Barbara.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannmannskapene tror ikke at flammene vil spre seg til sentrum av byen og håper å få full kontroll over brannene i løpet av uken.

80 hjem lagt i aske

Så langt har et 80-talls hus brent ned til grunnen, og 3500 hektar land ER svartsvidd i de fire dagene brannen har rast i de knusktørre åsene rundt Santa Barbara.

Lørdag ble evakueringsordren, som førte til at 30.500 mennesker måtte rømme sine hjem, opphevet. Innbyggerne har fått lov å vende hjem i grupper i løpet av dagen.

Her sto det en gang et hus - nå er det satt opp advarsler om å bevege seg på området. Nærmere 80 hus er brent ned til grunnen som følge av den omfattende brannen i Santa Barbara i California.  (Foto: Reed Saxon/AP/SCANPIX)
Her sto det en gang et hus - nå er det satt opp advarsler om å bevege seg på området. Nærmere 80 hus er brent ned til grunnen som følge av den omfattende brannen i Santa Barbara i California. (Foto: Reed Saxon/AP/SCANPIX)

15 helikoptre

En kombinasjon av vindstyrke på 100 kilometer i timen og knusktørr vegetasjon har gjort kampen mot flammene svært vanskelig for brannmannskapene i den amerikanske delstaten California.

- Jeg trodde ikke jeg skulle snakke i klisjeer, men i går kveld brøt helvete løs, sa Santa Barbara-brannsjef Andy Dimizio til avisen Telegraph lørdag.

En veritabel hær av 4200 brannmannskaper var satt inn i slukkingsarbeidet lørdag. 14 brannslukkingsfly, inkludert et stort DC-10, og 15 helikoptre har også vært i virksomhet.