Nils Skutle  (Foto: Thomas Rasmus Skaug/SCANPIX)
Nils Skutle (Foto: Thomas Rasmus Skaug/SCANPIX)

RBK må låne penger for å betale lønn

Rosenborg sliter med økonomien for tiden. Den ellers så pengesterke klubben må låne penger for å betale lønn i sommer.

Rosenborg har vært en økonomisk suksesshistorie i norsk fotball de siste årene, men nå merker også trønderklubben de trange økonomiske tidene. Årets regnskap vil ende med blodrøde tall, og til sommeren må det lånes penger, melder Adresseavisen.

- Publikumstallene er lavere enn forventet, og salget til bedriftsmarkedet går tregere. Prognosene på inntektssiden er litt lavere enn ventet, og vi er i ferd med å gjennomføre kostnadsreduksjonspakken på 18 millioner kroner, sier styreleder Nils Skutle.

- Vi fikk en driftskreditt med en trekkrettighet på mellom 20 og 30 millioner kroner i fjor høst. Den har vi fortsatt. Vi har ennå ikke benyttet oss av den, men det kommer vi nok til å gjøre i sommer, sier Skutle.

Styrelederen avviser at det ligger dramatikk bak beslutningen. Men det diskuteres å ta dramatiske avgjørelser i framtiden. Blant annet vurderes det å fryse spillerlønningene, samt innføre økt kontroll rundt innkjøp og forbruk.

- Vi må forholde oss til virkeligheten og ikke se for mørkt på situasjonen. Jeg tror det kan komme noe godt ut av dette, sier han og understreker at oppsigelser ikke er aktuelt. (©NTB)