Sheffield United (Foto: Leon Neal/AFP)
Sheffield United (Foto: Leon Neal/AFP)

Sheffield United nærmere Premier League

Spilte 1-1 borte mot Preston i playoff-semifinalen.

20 sekunder ut i andre omgang utlignet Brian Howard, og sikret 1-1 for Sheffield United i den første kampen i playoff-semifinalen borte mot Preston.

Sean St Ledger sendte Presten i ledelsen på Deepdale etter 21 minutter, da et langt frispark ble headet rett i beina hans av Sheffield Uniteds Nick Montgomery, som umarkert og alene med Paddy Kenny enkelt kunne sende hjemmelaget i ledelsen.

- Jeg var skuffet da de scoret, men i pausen sa jeg til spillerne at de måtte fortsette der de slapp, og det var herlig å få utligningen så kjapt, sier Sheffield United-manager Kevin Blackwell til BBC .

Jon Parkin var nære ved å doble ledelsen for Preston etter 33 minutter, da han headet ballen i stolpen.

- Vi er fremdeles med
Sheffield United dominerte i den andre omgangen, men klarte aldri å omsette dominansen i scoringer, og blant annet brant innbytter Craig Beattie en gigantmulighet på overtid.

- Vi er fremdeles med i kampen, og jeg sa det var viktigst foran kampen, sier Preston-manager Alan Irvine.

- Vi vet det vil bli en vanskelig kamp på Brammall Lane, men vi har spilt vanskelig kamper hele sesongen og fremdeles vunnet, sier Preston-manageren.

Til playoff med minste mulige margin
Sheffield United kom på tredjeplass i Championship, mens Preston sikret den siste playoff-plassen med et nødskrik i siste serierunde, da Cardiff tapte 0-1 for Sheffield Wednesday, mens Preston slo QPR.

Cardiff og Preston endte opp med like mange poeng og like mange plussmål, men Preston spiller nå om retten til å spille Premier League-fotball neste sesong fordi de scoret ett mål mer.

Prestons målforskjell i serien lød 66-54. Cardiffs var 65-53.