Anja Andersen  (Foto: ERNST VAN NORDE/SCANPIX)
Anja Andersen (Foto: ERNST VAN NORDE/SCANPIX)

Anja mener Larvik har blitt dårligere

Og det er meget beleilig for FC København-treneren.

Se Larvik - FC København direkte på TV 2 eller i vårt livesenter kl. 16.00

Anja Andersen mener Norges suverene håndballag Larvik har blitt dårligere.

Og det passer den danske håndballdronningen bra, for nå må hennes FC København slå Larvik i lørdagens finale i Cupvinnercupen for å redde en svak sesong.

- Dette har vært min mest utfordrende sesong som trener, sier Anja, som startet som trener for ni år siden, etter at hun måtte gi seg i Bækkelaget på grunn av hjerteproblemer.

- Et personlig nederlag
- Vi har ikke nådd målene vi satte oss før sesongen, og det har vært et personlig nederlag for meg, sier hun. Derfor betyr en seier over Larvik mye.

FCK ble nummer 2 i serien bak suverene Viborg, og det er ikke godt nok for Anja.

Enda verre ble det da FCK tapte to kamper i sluttspillet, og ikke kom til sluttspillfinalen. Der møtes Viborg og Aalborg.

- Den finalen var målet for sesongen. Da hadde vi vært sikret en mulighet til spill i Mesterligaen neste sesong. Målet for den var nemlig å vinne den gjeveste europacupen, sier en alltid ambisiøs Anja Andersen.

- Nå er vi avhengig av at Viborg vinner Mesterligaen. Da kommer vi med som tredje lag fra Danmark.

- Skal bli gode neste sesong
Anja hadde stor suksess i Slagelse, som hun tok fra 2. divisjon til tre triumfer i Mesterligaen.

Suksessen skulle videreføres i FC København, men det gikk med Anja som med Egon i Olsenbanden. Han hadde også en plan, men det gikk ikke etter planen.

- Tidligere har jeg vært vant til å spille inn to til tre nye spillere hver sesong. I FCK hadde vi en ny utfordring. Halve troppen tok jeg med fra Slagelse. Det er ikke bare bare å forene to kulturer. Dessuten har vi slitt med skader. Spesielt på bakspillerplass. Men jeg ser at det begynner å fungere nå, og vi skal bli gode neste sesong, sier Anja.

- Larvik var sterkere før
Hun gleder seg veldig til å spille i Norge igjen.

- Jeg hadde sju fantastiske år som spiller i Norge, og har sett fram til dette lenge. Jeg har jo hatt mange kamper med Bækkelaget mot Larvik, som hun altså mener har tapt seg litt.

- Jeg synes ikke de er så gode som de har vært. De var sterkere før, men Karl Erik Bøhn har vært flink med laget.