Ernesto Valverde (Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP)
Ernesto Valverde (Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP)

Må forlate klubben etter å ha vunnet the double

Ernesto Valverde ble for grådig for Olympiakos-ledelsen.

Olympiakos annonserte fredag at klubben ikke kommer til å fornye kontrakten til trener Ernesto Valverde, til tross for at spanjolen har ledet den greske toppklubben til the double.

Ble for grådig
Ifølge talsmann Yiannis Moralis har Olympiakos tilbud Valverde en rekke kontraktsforslag, som i tur og orden har blitt avslått.

Olympiakos-sjef Socrates Kokkalis skal ha tilbudt Valverde en kontrakt på én million euro, og 750.000 euro potensielle bonuser, for neste sesong.

Olympiakos-treneren skal imidlertid ha krevd 1,5 millioner euro, og dermed takket nei til forslaget.

- Vi ønsker å takke Mr. Valverde betydningsfulle innsats da Olympiakos vant the double denne sesongen, men nå må vi gå videre. Vi kom med et tilbud vi vurderte som seriøst, men det ble ikke akseptert. Siden det ikke ble akseptert, har styret bestemt seg for å ikke fornye kontrakten, sier Yiannis Moralis til AFP.

45 år gamle Valverde trente Espanyol før han ble Olympiakos-trener.

- Olympiakos-dödaren overtar
Anorthosis Famagusta-trener Temuri Ketsbaia er favoritten til å overta for Valverde. Den tidligere Newcastle-stjernen ledet den kypriotiske lilleputtklubben til Mesterligaen denne sesongen, og Anorthosis hang imponerende godt med i gruppespillet.

Til tross for fjerde og sisteplass i gruppen, var Anorthosis bare to poeng bak Inter, som ble nummer to i gruppen.

Anorthosis kvalifiserte seg for øvrig for Mesterligaens gruppespill etter å ha slått ut Valverdes Olympiakos i den tredje og siste kvalifiseringsrunden(!).