PÅ SAMME LAG? Brede Hangeland kobles til John Carews Aston Villa. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
PÅ SAMME LAG? Brede Hangeland kobles til John Carews Aston Villa. (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Carew håper Villa henter Hangeland

John Carew skryter Brede Hangeland opp i skyene.

Aston Villa må ut på stopperjakt for å erstatte skadeplagete Martin Laursen, og det har allerede blitt spekulert i at Villa-manager Martin O'Neill vil punge ut hele 100 millioner kroner for å hente Hangeland til Villa Park.

John Carew innrømmer at han gjerne blir lagkamerat med sin landslagskollega.

- Du vet aldri, det vil være mange lag som er interessert, men om Martin O'Neill ønsker ham, så er det bare å prøve. Han er en god forsvarsspiller som kan passe inn i ethvert lag. Om han skulle komme hit ville det vært positivt for klubben, sier Carew til Birmingham Mail.

- Vi har gode spillere her fra før, det vil jeg si, det er ikke slik at vi må ha ham. Men jo flere gode spillere vi har i hver posisjon, jo bedre. Om de ønsker å hente inn en ny klassespiller i forsvaret, på midtbanen eller i angrep, så er det bra for laget, sier Carew.

- En komplett forsvarsspiller
Og Villas norske stjerne sparer ikke på kruttet når han omtaler Hangeland foran lørdagens oppgjør på Craven Cottage.

- Han har gjort det fantastisk denne sesongen. Jeg er så glad på hans vegne. Jeg er stolt over at spillere fra mitt hjemland kommer hit og gjør det så bra, sier Carew.

Han mener Hangeland er blant Premier Leagues aller beste forsvarsspillere.

- Hangeland har vært på topp tre, eller fire, blant forsvarsspillerne i Premier League denne sesongen. Han er en komplett forsvarsspiller. Han har styrken siden han er så stor, han er god i lufta, han har bra fart, og han er en av ligaens beste forsvarsspillere med ballen i beina. Han har en trygghet med ballen som du sjelden ser hos en forsvarsspiller. Han stresser aldri og gir laget trygghet, sier Carew, som også trekker frem Hangelands intelligens.

- Han er veldig talentfull, og han er en universitetsgutt. Han ville ha blitt lege, advokat eller noe slikt, om han ikke hadde blitt fotballspiller. Den intelligensen tar han med seg på banen.

Sammenlignes med Ronny Johnsen
Carew sammenligner Hangeland med Ronny Johnsen, da han var på sitt best i Manchester United.

- For meg er Hangeland like god som Ronny Johnsen var på sitt beste for Manchester United. Sir Alex Ferguson sa Johnsen var den beste forsvarsspilleren der, og det var da de hadde Jaap Stam. Å høre det fra han er ikke verst!, sier Carew, før han legger til:

- Jeg tror Hangeland vil bli minst like god.