Svein Inge Haagenrud  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Svein Inge Haagenrud (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

NFF vil at Haagenrud skal si opp jobben

Søndag møtes HamKam og Elverum i cupen. Svein Inge Haagenrud er ansatt som sportskoordinator i HamKam, og som trener i Elverum.

- Det går klart frem at reglene for fair play at det ikke er lov til å være involvert i flere lag som spillere i samme konkurranse. Cupen regnes som en konkurranse og varer fra april til november, sier seniorkonsulent i NFF Tor Grønnerud.

Oppgitt
HamKam og Haagenrud er på sin side oppgitt over holdningen fra NFF.

- Her er det jo vi som har vært bevist på fair play, sier Haagenrud.

Han jobber 60 prosent som sportskoordinator for HamKam, og 40 prosent som trener i Elverum.

Med en gang oppsettet av første runde i cupen ble klart, skrev HamKam et brev til fotballforbundet hvor de gjorde rede for Haagenruds dobbeltrolle, og ønsket råd fra NFF. De har hele tiden vært klar på at Haagenrud ikke skal ta del i Elverum-treningene den siste uka frem mot cupkampen.

Onsdag i denne uken kom svaret fra NFF:

Kan bli sanksjoner
Haagenrud må si opp én av jobbene før søndagens cupkamp, hvis ikke kan det bli sanksjoner for både Elverum og HamKam. NFF har også gjort det klart ovenfor HamKam at de bare har anledning til å forfølge de forhold som blir meldt inn.

- Det betyr at hvis vi ikke hadde sagt noe hadde ikke dette vært noe problem, sier Haagenrud som samtidig påpeker at slike forhold finnes i hele Fotball-Norge.

- Det er jo slik klubbene i nærområdet blir bedre. De store klubbene låner ut sin kompetanse og ressurser, slik at talentene i nærområdet kan bli så gode som mulig, sier Haagenrud.

HamKam avventer nå svar fra NFF, om hva de må gjøre før søndagens kamp.

- Dette er jo jobben min, og da er det surt at NFF kan gå inn og kreve at jeg skal si ifra meg halve livsgrunnlaget mitt, sier Haagenrud.