Gilberto Simoni, Lance Armstrong, Ivan Basso and Danilo Di Luca  (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)
Gilberto Simoni, Lance Armstrong, Ivan Basso and Danilo Di Luca (Foto: MAURIZIO BRAMBATTI/EPA)

Lance tror «Ivan Leipheimer» vinner Giro d'Italia

Lance Armstrong klarer ikke helt å velge mellom Ivan Basso og Levi Leipheimer som Giro-favoritter.

Venezia (TV 2 Sporten): Giro d'Italia nummer 100 starter i Venezia på lørdag. Torsdag var det pressekonferanse med en rekke av profilene, som deltar.

Har to favoritter
På pressekonferansen fortalte Lance Armstrong hvem han mener er favoritt til å vinne rittet.

- Italienerne er de største favorittene. dette er deres ritt, og de er mest motivert. Jeg tror «Ivan Leipheimer» vinner, sa Armstrong, og siktet til Liquigas-rytter Ivan Basso, og Astana-lagkamerat Levi Leipheimer.

Italienske Damiano Cunego spøkte, og lanserte Armstrong som vinner - til store protester fra 37-åringen og latter fra de andre profilene.

- Nei, jeg er ikke i god nok form til å vinne årets giro, medga amerikaneren, som gleder seg til å sykle Giroen for aller første gang.

- Skaden kjenner jeg ingenting til. Det er så mye «hardware» inn ei skulderen min, at jeg kjenner ingenting, sa Lance spøkefullt.

Vil gjerne ha eget lag
Han satser på å sykle seg i form, vinne én etappe, og få en Astana-rytter blant de tre beste. Oppladningen til Astana har blitt skjemmet av at bakmennene har økonomiske problemer, og ikke utbetalt lønn til alle rytterne.

- Stemningen rundt middagsbordet er god, selv om laget tydeligvis har økonomiske problemer. Det er ingen hemmelighet at Johan Bruyneel (sportsdirektør på Astana, journ.anm.) og jeg, har snakket om å starte vårt eget lag, fortalte Armstrong.

- Jeg er sikker på at et slikt lag vil bli verdens beste. Men skal den drømmen bli virkelighet, må vi ha et solid økonomisk fundament

Se utdrag fra pressekonferansen:

307454