Johan Verde anses for å være en av Norges viktigste industridesignere for tiden. (Foto: TV2)
Johan Verde anses for å være en av Norges viktigste industridesignere for tiden. (Foto: TV2)

Designergeniet

Du tenker kanskje ikke over det når du skyller ned den vesle trantabletten om morgenen, men den er faktisk spesialdesignet av en av Norges fremste designere.

Industridesigneren Johan Verde har vist seg å være en av de viktigste skikkelsene innen norsk design de siste årene, og han har gjort langt mer enn å designe fiskeoljeprodukter. Verde står blant annet bak designet til operaserviset og kaffekoppen til statsministeren, som også er en del av kantineserviset til regjeringskvartalet.

Han har i løpet av årene høstet flere priser. Blant annet prisene Merket for God Design for både glass og porselen og førstepris i Statens designkonkurranse for porselen. Verde står også bak vasen Ibsen (1996) og fiske - og skalldyrserviset Neptun (1996)

Konfektdesigner

Han er nok mest kjent for sine verk av glass - og porselensprodukter, men visste du at Verde også står bak designet til konfekten Sphinx?

Alle bitene i konfekten er formet ut fra samme tema: Sand. Denne idéen fikk Verde fra navnet på konfekten. Å designe konfekt er ifølge Verde verre enn det folk måtte tro.
- Det var en utfordring å gi bitene forskjellig design, ettersom alle bitene måtte ha samme volum.

Nytt design

I det siste har Johan Verde vært opptatt av å designe smykker. Vi har tatt turen hjem til Verde for å se hvordan designergeniet arbeider fra idé til ferdig produkt.

Se innslaget i vinduet over!