Christian august stang
Christian august stang

- Monsen vet ikke hva hun utsetter folk for

Christian August Stang ut mot Nina Karin Monsen.

Christian August Stang er sønn av Oslos ordfører Fabian Stang og teaterdiva Wenche Foss' barnebarn.

Kritisk til meningene

Stylisten lanserer torsdag kveld en egen bok, og i et intervju med «God kveld Norge» retter ordførersønnen kritikk mot Nina Karin Monsen og hennes holdninger. Monsen, som er forfatter og filosof, ble tirsdag tildelt Fritt Ord-prisen.

- Jeg har ikke opplevd at folk rundt meg som har hatt slike tanker. Det er rart at noen mennesker skal mene så mye om andre. Jeg tror ikke de vet hva de utsetter folk for, sier Christian August, som selv er homofil.

Wenche-Foss
Wenche-Foss

- Holdningene hennes dør ut

Stang reagerer sterkt på flere av Monsens uttalelser i media.

- Nina Karin Monsen bør ta seg en tur ut døren og oppleve samfunnet på nytt. For slik opplever ikke jeg samfunnet i det hele tatt. Det er holdninger som jeg tror etter hvert dør ut.

Men stylisten understreker at alle må få mene.

- Alle har lov å ytre seg og ytringsfriheten er viktig. Men å såre en del mennesker, og uttale seg slik at mange mennesker ikke tør å leve som seg selv, er jeg imot. De burde være litt mer betenkt på akkurat det, sier han.

Blir ikke såret

- I det øyeblikket meningene dine gjør at mennesker ikke tør å stå fram som seg selv, bør man heller holde tilbake, sier Stang.

Han savner en mer bevisst holdning fra Nina Karin Monsen på at hun «gjør slik at mange folk får fryktelig mye problemer».

- Jeg er såpass sikker på meg selv at jeg ikke lar meg såre. Men mange har foreldre som hører på hva hun sier eller tar seg nær av det selv. De kan få problemer, sier han.

Nina Karin Monsen har ikke besvart henvendelsene fra «God kveld Norge» i denne saken.

Stang
Stang

Få de siste kjendisnyhetene på mobil: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge