Andre hansen (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Andre hansen (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Se keepertabbene fra i fjor

Jan Kjell Larsen, Rune Almenning Jarstein og André Hansen stod alle for gigantiske keepertabber. Men sisteskansene er ikke alene om å tabbe seg ut. Se de verste keepertabbene fra i fjor her!

Rune Almenning Jarsteins tabbe var nok til at Rosenborg kun fikk med seg ett poeng i oppgjøret mot Lyn på Ullevaal.

SE OGSÅ: De utrolige keepertabbene fra Toppserien!

På klønete vis somlet han ballen i mål etter et løst skudd fra Lyns Diego Guastavino.

La seg paddeflat
Etter kampen, som endte 1-1, la RBK-keeperen seg paddeflat.

- Det var en fryktelig tabbe av meg. Det var godt Marek scoret på frisparket, men litt synd at vi ikke får tre poeng. Det er bare å legge seg flat for det målet og ta det på min kappe, sa Jarstein til TV 2 Sporten.

Jarstein kan trøste seg med at han ikke stod for den største tabben i den åttende serierunden.

Se Jarsteins tabbe her:

305854

Den går uten tvil til Lillestrøms unge keeper André Hansen. Jon Anders Bjørkøy slo et tilsynelatende enkelt tilbakespill til keeperen som bommet på ballen. Ballen trillet videre inn i målet.

Start tok ledelsen 1-0 på det som allerede må være en av de heteste kandidatene til årets keepertabbe i Tippeligaen.

- Veldig surt!
Hansen ga imidlertid en glatt bane skylden for den gigantiske keeperblemmen.

- Det påvirker selvfølgelig, men jeg føler jeg klarer å legge det fra meg. Der og da er det surt, men jeg gir faen, mente Hansen.

Se André Hansens utrolige tabbe i videovinduet øverst i saken!

Moldes keeper Jan Kjell Larsen hadde også zalo på keeperhanskene, i kampen mot Vålerenga.

Vålerengas første scoring i 3-0-seieren på Røkkeløkka var nemlig en gedigen keeperblemme - det også.

Slapp inn en lompe av et skudd
Dawda Leigh sendte avgårde en lompe av et skudd fra drøyt 20 meter, men ballen spratt i bakken foran MFK-keeper Jan Kjell Larsen som ble totalt fintet ut

Vålerenga tok ledelsen 1-0 - etter svært klønete keeperspill av Moldes vanligvis så solide sisteskanse.

Se Jan Kjell Larsens tabbe her:

305742

Men både Rune Almenning Jarstein, André Hansen og Jan Kjell Larsen er langt fra alene om å tabbe seg ut mellom stengene.

For mens keeperne frem til nå har unngått de største tabbene, inneholdt 2008-sesongen keepertabber på rekke og rad.

Nedenfor kan du se ti utvalgte tabber fra 2008-sesongen. Se og nyt. For selv den beste kan som kjent gjøre feil.

Har vi glemt noen tabber? Hvilken tabbe er størst? Stem her, og diskuter i kommentarfeltet nederst i saken!

Et utvalg tabber fra 2008-sesongen:

Håkon Opdal
14. april: Brann ledet 1-0 hjemme mot Strømsgodset i andre serierunde - helt til Håkon Opdal gikk ut i feltet for å plukke et Godset-frispark. Opdal var aldri i nærheten og Glenn Andersen kunne stusse ballen i mål og dermed sørge for uavgjort for Godset.

Se tabben:

270193

Inge Tannåneset
12. mai: Rosenborg slo Tynset 11-0 i cupens første runde. RBKs syvende mål kommer Tynset-keeper Inge Tannåneset neppe til å glemme. Keeperen som skulle spille ut ballen ante fred og ingen fare, så han kastet den ned på bakken. Bakfra kom Marek Sapara og stjal ballen, før han enkelt satte den i mål.

Se tabben:

270115

Otto Fredrikson
5. juni: Lillestrøms elendig sesongstart nådde bunnivået mot Eidsvold Turn i cupens andre runde. Et forferdelig dårlig tilbakespill av Erik Bertheussen og katastrofalt keeperspill av Otto Fredrikson sørget for et episk cup-exit og et absolutt tabbehøydepunkt. Se og nyt bildene av Otto Fredrikson som header ballen i eget mål!

Se tabben:

270114

Lars Ivar Moldskred
6. juli: Lillestrøms Lars Ivar Moldskred skal spille ut ballen men sklir og sender den rett i beina på Lynd Espen Hoff. Han takker for pasningen ved å lobbe ballen i mål bak en utspilt Moldskred.

Se tabben:

250942

Ivar Rønningen
6. juli: HamKams Ivar Rønningen fant Molde-spissen Mame Biram Diouf på vakkert vis da han bommet på en klarering. Diouf takket ved å sette ballen i det åpne målet.

Se tabben:

250947

Rune Jarstein
9. juli: Yssouf Koné hadde utlignet tre minutter før full tid da Rosenborg møtte HamKam i 13. serierunde. På overtid forærte Rune Jarstein allikevel seieren til HamKam når han ruste ut i feltet og bokset ballen til debutant Marcus Pedersen, som enkelt kunne lobbe ballen i mål.

Se tabbe:

251501

Jon Knudsen
6. august: Alexander Tettey sendte Rosenborg i føringen hjemme mot Stabæk da han fyrte av et langskudd rett på Jon Knudsen. Norges ferske landslagskeeper klarte på uforståelig vis å la ballen gå i mål, men kan takke lagkamerat Alanzinho som snudde kampen for bæringene med sine to mål.

Se tabben:

256546

Thomas Myhre
31. august:Thomas Myhre har hatt sin andel tabber de siste sesongene. Hjemme mot Molde ga Viking-keeperen bort ett poeng til gjestene da ha gå publikum i Stavanger en leksjon i hvordan man ikke skal plukke innlegg i feltet. Mame Biram Diouf takket ved å vise hvordan man setter ballen i et åpent mål.

Se tabben her:

260847

Kenneth Udjus
22. september: Brann-keeper Kenneth Udjus hadde sannsynligvis smurt inn hanskene med såpen når han entret gressmatten på Åråsen. Keeperen lar en Lillestrøm-corner gli ut av fingrene. Derfra finner ballen veien til mål, via Steinar Pedersens hode.

Se tabben her:

264210

Jon Masalin:
26. oktober: HamKam-keeper Jon Masalin forærte Viking ledelsen i Stavanger da han ikke klarte å stanse Børre Steenslids tilsynelatende svake heading. Masalin skal ha full kontroll, men må likevel konstatere at ballen glir mellom beina hans og i mål.

Se tabben her:

269851