David Ogden Stiers (nummer to fra venstre) spilte Charles Winchester i komiserien «M*A*S*H». Nå står han frem som homofil.
David Ogden Stiers (nummer to fra venstre) spilte Charles Winchester i komiserien «M*A*S*H». Nå står han frem som homofil.

M*A*S*H-stjerne ut av skapet

M*A*S*H-skuespilleren (66) står frem som homofil.

David Ogden Stiers (66), best kjent som den snobbete Major Charles Emerson Winchester i komiserien «M*A*S*H», står nå frem som homofil, ifølge IMDb.com.

Vil finne den rette

Stiers kommer ut av skapet fordi han leter etter en livspartner.

- Jeg skulle gjerne ha hevdet at jeg står frem for å hjelpe homobevegelsen fremover, men jeg må innrømme at motivet mitt er egoistisk. Jeg føler det er på tide å finne den rette, og jeg forventer ikke at den personen skal leve et liv i anonymitet, sier Stiers som tydeligvis er lettet over å stå frem.

Levde i frykt

I mange år levde 66-åringen i frykt over at han skulle miste skuespillerjobber på grunn av sin seksuelle legning.

David Ogden Stiers holdt sin seksuelle legning skjult i flere
  tiår, i frykt for å miste skuespillerjobber.
David Ogden Stiers holdt sin seksuelle legning skjult i flere tiår, i frykt for å miste skuespillerjobber.
- Fra midten av 80-tallet ble jeg rådet til å holde privatlivet mitt skjult fordi jeg jobbet med familiefilmer, sier Stiers og referer blant annet til stemmene han bidro med til Disney-tegnefilmene «Skjønnheten og udyret» og «Pocahontas».

- Disse menneskene hadde hørt rykter om meg, og ville være sikre på at ingen pinlige hendelser var i vente.

Stiers forteller videre at han la disse bekymringene bak seg for syv-åtte år siden.

Populær komiserie

David Ogden Stiers spilte i «M*A*S*H» fra 1977 til serien endte i 1983. Komiserien handlet om livet under Koreakrigen på begynnelsen av 50-tallet, og den aller siste episoden fikk 106 millioner TV-seere - en rekord som fremdeles står, ifølge Wikipedia.